AİBÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Akçahan Gebdiremen ve Prof. Dr. Resul Eryiğit'in istifalarına ilişkin Rektör Coşkun ilk açıklamayı yaptı. Coşkun yönetimde görev değişikliği yapıldığını söyledi.
Haftanın son günlerinde üniversitede yapılan yönetim toplantısına Rektör Yardımcıları Gebdiremen ve Eryiğit'in katılmaması üzerine bu iki Rektör yardımcısının istifa ettiğine ilişkin haberler basında yer aldı. İddiaları doğrulayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gendiremen bir açıklama yapmak istemediğini ve bir hafta izin alarak yurt dışına çıkacağını söyledi. Bir süre dinlendikten sonra Bolu'ya döneceğini belirten Gendiremen, özel ve idari nedenlerden dolayı istifa ettiğini ifade etti.
AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun da ilk açıklamayı yaptı ve istifalara ilişkin dedikodularla hareket eden biri olmadığını söyledi ve bunun bir görev değişimi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Coşkun şöyle konuştu: Bunu bir görev değişimi kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. İnşallah yerlerine yeni arkadaşlar atayacağız. Çalışmalara ara vermeden devam edeceğiz. Henüz kimlerin olacağı belli değil. Arkadaşlarımızın her ikisi de başarılı çalışmalar yapmış, katkılar vermiş hocalardır. Görev değişimi kapsamında değerlendirmek lazım bunu. Ben böyle dedikodularla hareket eden biri değilim.