Boluspor transfer komitesinin uzun zamandır peşinde olduğu ve Başkan vekili Osman Gürsoy'un kadroya katılması yönün de büyük uğraşlar verdiği Şaban Yılmaz Genişyürek, Bursaspor ile prensipte anlaştı.
Adı Boluspor ile anılan Şaban 40 bin liralık alacağının ödenmemesi nedeni ile federasyon'a başvurarak sözleşmesini feshedilmesini sağlayan 26 yaşındaki oyuncu dış dünya ile tamamen bağlantısını kopararak tüm görüşmeleri menajeri vasıtası ile yapıyor. Telefonlarını kapatan ve çıkmayan Şaban Bursaspor ile yaptığı ön görüşmelerde prensipte anlaşırken Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ın yabancı bir santrofor'un peşinde olduğu bir iki güne eğer bu isimle anlaşılmaması durumunda Şaban'ın Bursaspor forması giyeceğini söylemesi gelen bilgiler arasında. Söz konusu transferi Bursa basını da yakından takip derken Bursa Olay Gazetesi gece yarısı gelişmeleri takipçileri ile paylaştı.
Gürsoy onu çok istedi
Boluspor için ismi geçen golcü oyuncu 20 gün önce TFF'ye başvurduğunu ve alacaklarını alamaması durumunda sözleşmesini tek taraflı feshedeceğinin açıklamasının ardından, boşa çıkacağı için menajeri tarafından Boluspor'a teklif edilmişti.
Birçok takımın listesinde olan Şaban tek taraflı sözleşmesini feshederken ortalıktan kayboldu. Hangi takıma gideceği merak konusu olan Şaban Yılmaz Genişyürek'in, yıllardır takipçisi olan Boluspor Kulübü başkan vekili Osman Gürsoy Gerede'de Karşıyaka'nın Konyaspor ile yapmış olduğu hazırlık karşılaşmasını da yakından takip etmişti. Osman Gürsoy, menajer Kazım Kırcı ve yöneticilerden Hüseyin Kayalıoğlu ile birlikte hazırlık karşılaşmasın da yakından takip edilirken, boşa çıkmasının ardından futbolcuya ve menajerine hiçbir şekilde ulaşılamıyor. Bursaspor ve Boluspor arasından tercih yapacak olan Şaban'ın, Bursaspor'dan gelecek bilgi doğrultusunda ortaya çıkması bekleniyor.
Karşıyaka cephesi tepkili
Oyuncusu Şaban Yılmaz Genişyürek'in parasını 1 gün gecikmeli olarak yatıran Karşıyaka cephesi ise oyuncusunun sözleşmeyi feshetmesi ve ortalıktan kaybolması sonrası yaptığı açıklamada, mahkemeye gideceklerini ve bu işin sonunu bırakmayacağını açıkladı.