CHP İl Genel Meclisi Üyesi işçi emeklisi Sebahattin Öztürk'ü tornavidayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Arif T.'nin yargılanmasına devam ediliyor.
Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Arif T, maktulün yakınları ve tarafların avukatları katıldı.
Tanık olarak dinlenen Hakkı Sarı, olay günü kahvehanede sanık ve maktulle oturduklarını belirterek, Öztürk, sanığa 'sana iş buluyorlar, niye çalışmıyorsun, bir de gidip devlet dairelerinden kömür yardımı alıyorsun' dedi. Arif T. ise yardım almadığını söyledi. Kahvehaneden çıkan Öztürk'ün peşinden, Arif T. de çıktı. Tartışma sesini duyunca yanlarına gittik. Daha sonra sanık evine, maktul camiye gitmek için ayrıldı” diye konuştu.
Sanığın avukatı Sinan Barut ise maktulün olaydan önce kalp krizi geçirdiğini, vücudundaki tornavida yarasının ölüme yol açacak şekilde hasar oluşturmayacağını iddia etti.
Sanığın kullandığı tornavidada az miktarda kan bulunduğunu anlatan Barut, maktulün kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ek inceleme talep etti.
Cumhuriyet Savcısı Necip Topuz ise otopsi raporunda maktulün kesin ölüm nedeninin belirtildiğini, yeniden araştırma yapılmaya gerek olmadığını söyledi.
Topuz, mahkemeye sunduğu mütalaada sanığın ‘kasten adam öldürmek' suçundan müebbetle yargılanmasını, sanığın aşağılanması nedeniyle haksız tahrik bulunduğunu, gerekli yasal indirimin yapılmasını talep etti.
Sanık Arif T. ise maktulün kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek, Gözüme vurdu. 'Neden beni aşağıladın' dedim ama bana vurdu. Ben kimseye bir şey yapmayan bir insanım” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, maktulün ölüm nedeninin belirlenmesi için ek inceleme talebini reddederek, avukatların savunma için süre istemesi üzerine duruşmayı 16 Mayıs Perşembe gününe erteledi.
Sağlık Mahallesi'nde geçen yıl 17 Ağustos'ta park halindeki otomobilinde yaralı halde bulunan Öztürk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, Arif T. olayın ardından tutuklanmıştı.