Yurt Partisi Genel Başkanı, efsane emniyet müdürü ve İçişleri eski Bakanı Saadettin Tantan, Bolu'ya yaptığı kısa ziyaret esnasında ülke ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
ABD ile ilişkiler, Suriye'ye vali atanması, terör konusundaki çözüm önerileri ve partisinin seçime katılıp katılmayacağını açıklayan Saadettin Tantan, İmralı müzakereleri ile hükümetin ve MİT'in anayasal suç işlediğini savundu.
KAFASINA ÇUVAL GEÇİRİLMİŞ BİR MİLLETİZ
Hükümetin izlediği dış politikayı ağır bir dille eleştiren Saadettin Tantan, önemli bir çelişkiye de dikkat çekti. Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesini hatırlatan Tantan, Kafasına çuval geçirilmiş bir milletin çocuklarıyız biz. Kuzey Irak'ta hepimizin kafasına çuval geçirildi. Buna ses çıkaramayan iktidarı ve silahlı kuvvetleri düşündüğümüzde Türkiye bir felaketle karşı karşıya. Suriye'de agresif politika uygulayan AKP maalesef bu tutumu Kuzey Irak'taki Türkiye'yi tehdit eden bu yapılanmaya gösteremiyor” dedi. Kuzey Irak'taki terör örgütü yapılanmasının Türkiye ile resmen savaşa girdiğini, halkın da bu duruma hukuk zemininde tavır göstermesi gerektiğini kaydeden Tantan, Ama maalesef halk, birileri bizi kurtarsın diye bekliyor” diye konuştu. Tantan Ter akıtmadan birileri beni yönetsin anlayışı, geçmişten gelen bir hastalık gibi içimize sinmiş vaziyette. Esasında bu ülkenin yetiştirdiği evlatlarının halka liderlik yapması gerekirken maalesef onlar korku ve panik içerisinde ortaya çıkamıyorlar. Siyasette de bakıyorsunuz yine siyasette pay sahibi olamayan bir takım panel çakalları da ‘nerede bir yer bulabilirim' diye arayış içerisinde geziyor. Sizin aracılığınızla şunu söylemek isterim ki; bu milletin yetişkin evlatlarının artık her alanda liderlik yapması için bir araya gelme zarureti gelmiştir, hatta geçmektedir” dedi.
EKRANLAR DA PKK'YA ÇALIŞIYOR
Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, her Türk evladının her alanda liderlik yapma zaruretinin nedenini de şöyle açıkladı: Bugün büyük bir bölümde televizyon ve gazetelerde PKK sözcülerinden geçilmiyor. Entelektüel Türk kimlikli sözcüler maalesef o televizyonlara çıkamıyor, çıkartmıyorlar. Ama özellikle kabiliyetleriyle özellikle yetiştirilmiş olan entelektüel kimlikle uluslar arası alanda söz sahibi konuma getirilmiş ama doğduğu kasaba ve şehirlere en ufak bir katıları olmayanlar çok sık yer buluyor. Bunlar sadece Batı emperyalizminin bir savunucusu gibi Türk halkını yıpratıcı söylemleriyle karşımıza çıkıyor. O açıdan bu milletin yetiştirdiği yetenekli evlatları, emperyalizmin uşaklarına ülkesi ve milleti için karşı çıkmalı.”
MİT'İN GÖRÜŞMELERİ ANAYASAL SUÇTUR
AKP hükümetinin, Suriye'ye Vali atanmasının altında, bu ülkeden Türkiye'ye göçü artırma teşviki olduğunu söyleyen Saadettin Tantan, Türkiye'nin Suriye'den gelenlerin yaşadığı kamplardaki disiplinsizliği önleme çabasında olduğunu da söyledi. Türkiye'nin Suriye konusunda Amerika, İngiltere ve İsrail'in yanında yer almayı tercih ettiğini de kaydeden Tantan Bu üç ülkenin politikası -içinde diğer batı ülkeleri de var- Türkiye'nin geleceğini de tehdit etmektedir” dedi. Batılı ülkelerin izlediği Ortadoğu politikasının Türkiye'yi boğmayı da hedeflediğini, ülkenin kuşatma ile karşı karşıya olduğunu savunan Saadettin Tantan, TBMM'deki siyasi partilerin halktan kopuk olduğu için yeterince direniş gösteremediğini, halkın artık olaya el koyması gerektiğini söyledi.
Meclis'te bulunan siyasetçilerin TBMM'den çıkan yasaları bile okumadığını ileri süren İçişleri eski Bakanı Tantan, özellikle MİT'in görevini düzenleyen yasaya dikkat çekiyor. MİT&rsq