Efsane polis müdürü ve ANASOL-M Hükümeti'nin İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Bolu'da gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan PKK ve İmralı ile müzakereler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan SaadettinTantan, Türkiye'nin büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Siyasi yaşamını Yurt Partisi Genel Başkanı olarak sürdüren SaadettinTantan, halkın artık siyasetten ümidini kestiğini belirterek Siyaset olarak köşeye sıkışmış Türkiye, PKK'nın tehdidi ile masaya oturdu. Bugün Türk halkı, tutsak alınmış bir siyasi yapılanmanın ve emperyal güçlerin Ortadoğu'da Türkiye'yi kullandığı bir süreci yaşıyoruz” dedi.
Ülke halkının ve nitelikli insanların siyasetten kaçarcasına birilerinin kendisini kurtarmasını beklediğini de belirten Tantan, AKP'nin kara para ekonomisi” sayesinde yürüttüğü ekonomi ile halkı daha da fakirleştiğini söyledi.
PKK'NIN 50-60 MİLYAR DOLAR SERVETİ VAR
Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu şöyle değerlendirdi: Bugünkü Türk siyasetinin geldiği nokta artık ülkeyi yönetemediği, yönetemediği için de, halkta umutsuzluğun, ülkenin parçalanma hissinin had safhada olduğu noktadır. Bir organize terör örgütü suçundan ağırlaşmış müebbetten mahkum olmuş biriyle masaya oturulmuştur. Oslo'da da masaya oturulmuştur. Ülke, Oslo'da tuzağa düşürülmüştür. Maalesef bugünkü tutsak zihniyetteki siyasetçiler bu örgütle mücadele etmesi gerekenler mücadele etmek bir tarafa onların ekonomik varlıklarına el koymaları gerekirken hiçbir şey yapmamışlardır. Bu süreçte, halkımızın açık ve net bir şekilde siyasetçilere şu soruyu sorması gerekir; 10 yıllık süreç içerisinde 2000'lerde dağılmakta ve parasal sıkıntılar çeken bu örgüt, bugün 50-60 milyar dolarlık bir servete ulaşmış.”
PARİS İNFAZLARI MENFAAT KARŞILIĞI
Siyasetçi kimliğinin yanında efsane polis müdürü olarak görev yaptığı dönemde tüm halkın sevgi ve sempatisini kazanmış olan SaadettinTantan, Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesi ile ilgili olarak da çarpıcı bir ifade kullandı. Tantan, Paris'teki infazlar da menfaat ve para karşılığı gerçekleşmiştir. Bu durumda örgütün paralarına el koymak gerekirken, gidiyorsunuz organize suç ve terör örgütüyle sözde barış aldatmacası içinde masaya oturuyorsunuz. Bu mutsuzluk ve umutsuzluk içinde millet yaşamaya devam edemez. Çok büyük bir hakarettir millete karşı” dedi. 3 PKK'lı kadının cenazelerinin psikolojik anlamda barış söylemleri ile sempatik hale getirildiğini söyleyen Tantan, önemli bor noktaya dikkat çekti. Tantan, ölen bazı Ermeni vatandaşların bile bazen İslâmi esaslara göre defnedilmek zorunda kalındığını hatırlatarak, Gazete ve TV'lerdeki haberlere bakınca, bu kadınların cenazelerinde hiçbir dine göre kaldırılmadığı açık olarak görülüyor” dedi
ÖRGÜTÜN PARASINI KİM KULLANIYOR?
İçişleri Bakanlığı döneminde tapınak şövalyeleri” tanımını gündeme oturtan, ama bu şövalyeleri net bir şekilde tanımlamayan Saadettin Tantan, PKK'nın sahip olduğu 50 milyar dolarlık servetin örgüt tarafından kullanılmadığını söyledi. Bu parayı, Batılı güçlerin kullandığını iddia eden Tantan, Örgüt, Türk halkı üzerinde enformasyon faaliyetlerinde kullanmak için yılda yaklaşık 2 milyar dolara yakın para harcıyor. Böyle bir süreç yaşıyoruz” diye konuştu. 10 yılı aşkın süre içinde Türk sermayesinin çökertildiğini, kirli ve kimliksiz sermayenin ülke siyasetinde de egemen olduğunu ileri süren Tantan, bu egemenliğin Türk halkının tutsaklığını da beraberinde getirdiğini söyledi.
Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, halkın bu tutsaklıktan kurt