Saadet Partisi İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada HGS'nin kestiği haksız cezalarla vatandaşların şaşkına döndüğü ifade edildi. Saadet Partisi HGS tarafından haksız cezalar kesildiğini belirterek vatandaşların bu sebeple aradıkları Karayolları Genel Müdürlüğü şikayet hattında muhatap bulamadıklarını bildirdi.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığınca yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Özellikle son günlerde pek çok vatandaşımız adresine gelen haksız HGS cezası ile şaşkına dönmüş, bu konuda da ne yapacağını bilememektedir. Hiç geçmediği köprüden ya da otoyoldan adresine HGS cezası gelenler yıllardır bozuk olduğu için kullanılmayan aracına otoyol cezası çıkanlar, belirtilen tarihte yola çıkmadığı halde aracına ceza çıkarılanlar, İstanbul'a hiç gitmediği halde 15 kez Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde HGS ihlali cezası yiyenler 6 saniye içinde iki kez köprü geçiş ihlali yaptığı için HGS cezası ile karşılaşanlar, Türkiye çapında milyonları bulan, Bolu'da da binlerce vatandaşımız, pek çoğu haksız, böyle bir uygulama ile karşı karşıyadır. Bu haksız uygulamadan kurtulmak için pek çok vatandaşımız adliye kapısına koşmaktadır. HGS müşteri hizmetlerini ve Karayolları Genel Müdürlüğü şikayet hattını arayanlar maalesef muhatap bulamamaktadır. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın konu ile ilgili dün yaptığı açıklama ise mağdurları tatmin etmemiş, bu haksız uygulamaların ortadan kalkacağına dair de bir umut vermemiştir. HGS ihlali yapıldığında ise ceza olarak en uzak mesafe baz alınıp 11 kat ceza verilmesi ayrı bir haksız uygulamadır. Bu, ufak bir meblağın korkunç rakamlara çıkmasına sebep olmaktadır.

“VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ”

Bu konuda Sayın Valimiz, Ulaştırma ve Haberleşme İl Müdürümüz ve Sayın Milletvekillerimiz başta olmak üzere bütün yetkililerin konuya duyarlı olmalarını, vatandaşımızın mağduriyetini önlemek için Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nı harekete geçirmeye davet ediyoruz. Bilinmelidir ki her türlü haksızlık zulümdür. Zulüm ise felaketi getirir. Bütün vatandaşlarımızın arzusu haklarının çiğnenmediği bir yönetim içinde yaşamaktır. İdarecilerin görevi ise haksız uygulamalar karşısında vatandaşın hakkını korumaktır.Haber Merkezi