Kongreye tek adayla giden Sadet Partisi Merkez İlçe Başkan adayı Muzaffer Boyacı, Başkan Kemal Akın'dan görevi devraldı. Parti binasında yapılan kongreye Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, Bolu İl Müfettişi Osman Özkaya, Gerede Ticaret Odası Başkanı Ersin Kaşka ve partililer katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kemal Akın, Millî Görüş üzerinde büyük oyunların oynandığı zor bir dönemde ilçe başkanlığı yaptığını ve yönetim olarak partiyi yeniden hak ettiği noktaya getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu dönemde kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür eden Akın, yeni Başkan Muzaffer Boyacı'ya her zaman yardımcı olacaklarını belirtti. Ülkemizin her zamankinden daha fazla Saadet Partisi'nin mecliste olmasına ihtiyacı olduğunu anlatan Kemal Akın, önümüzdeki birkaç aylık süreçte çok iyi çalışarak partiyi meclise sokmak zorunda olduklarını kaydetti.

Akın, Özellikle güney sınırlarımızda çıkarılan IŞID fitnesiyle Türk ve Orta Doğu halkları bir Kürt Devletine hazırlanmaktadır. Bölge halkları IŞID'ın zulmü gösterilerek Kürt Devletine rıza göstermeye zorlanmaktadır. Bunun arkasından karışıklığa sürüklenen Doğu ve Güney Doğu illerimize sıra gelecek. Önce Kuzey Irak'taki Kürt Devletinin kurulmasına sessiz kalması sağlanan halkımız ardından Güney Doğu Anadolu'yu verelim de kurtulalım noktasına getirilmek istenmektedir. Bu oyunu bozmanın yolu Millî Görüş'ü meclise sokmaktır. Bu noktada iş bizlere düşmektedir” dedi.

Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya da konuşmasında ekonomik meselelere değindi. Çetinkaya, işsizliğin son 10 yılda sürekli artarak, yüzde 6'dan yüzde 10.50'ye çıktığını, açlık sınırının 1.400 TL olduğu ülkede asgari ücretin 1.000 TL olduğunu anlattı. Çetinkaya, Saadet Partisi olarak bu konulardaki çözümlerinin hazır olduğunu her yıl yenilenebilir 100 milyar dolarlık kaynak paketiyle 81 ile 81 farklı sanayi tesisi kuracaklarını, iktidara geldiklerinin ertesi günü işçi memur ve emekliye %100 zam ve bir maaş ikramiye vereceklerini belirtti. Çetinkaya, Biz bütün bunları Refah Yol döneminde yaptık, Allah'ın izniyle yine yapacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Öz geçmişini anlatan Yeni Başkan Muzaffer Boyacı da, Gerkonsan'ın kuruluşundan kapanışına kadar 26 yıl boyunca makine mühendisi olarak çalıştım. Daha sonra geçtiğim Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde de 10 yıl hizmet verdikten sonra emekli oldum. Daha önce 1984-89 yılları arasında Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi olarak Gerede Belediyesinde bulundum. 2004 Mahalli seçimlerinde de Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı idim. İlçe Başkanlığı görevi teklif edildiğinde, görevden kaçılmayacağı düşüncesiyle kabul ettim” ifadelerine yer verdi.

Muzaffer Boyacı'nın yönetim kurulunda; Kemal Akın, Mustafa Ertuğral, Hasan Ay, Kemalettin Akça, Vedat Özmen, İsmail Pektaş, İsmail Esmer, Ömer Faruk Şimşek, İbrahim Danışman, Veysel Ayeroğlu, Muammer Bıyıklı, İzzet Dalda, Hasan Çevik, Durmuş Çevren, Hüseyin Erten, Ahmet Aygül, Mehmet Tali, Hasan Özmen. Haber Merkezi