SP Gerede İlçe Teşkilati, hafta sonunda tertiplediği gecede, belediye başkan adayını tanıtarak, yerel seçim startı resmen verdi. Gelirdi-gelmezdi” söylemleri eşliğinde bolca konuşulan ve bir o kadar da merak edilen Hamdi Konuk'un Saadet Partisi'nden belediye başkan adayı olduğu açıklanırken, dün düzenlenen aday tanıtım toplantısı saadet şova döndü.
Saadet Partisi İlçe Başkanlığı, pazar günü düzenlediği aday tanıtım toplantısıyla yerel seçim startını verdi. Kamuoyunda, adayın kim olacağı merakla beklenen SP kanadı, "Gerede Kazanacak" sloganıyla Hamdi Konuk'u aday göstererek, yarıştaki yerini aldı.
Terminal Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Gerede Belediye Başkan Adayı Hamdi Konuk ve ilçe yönetiminin yanı sıra; Saadet Partisi mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Bolu İl Başkanı İbrahim Karagöz, Saadet'in Bolu Belediye Başkan Adayı Veysel Çetinkaya, Yeniçağa Belediye Başkanı ve Adayı Ahmet Kızıltan, Göynük Belediye Başkan Adayı Osman Özkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aday Tanıtım Toplantısı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Saadet Partisi Gerede İlçe Başkanı Kemâl Akın katılımcılara hitaben yaptığı hoş geldiniz konuşmasında, hayli iddialı cümleler sarf ederek, Saadet Belediyesi döneminde Gerede'nin işsizlik sorunu kalmayacağını hatta Gerede'den göç etmek zorunda kalanların geri döneceklerini söyledi.
Saadet Partisi'nin Belediye Başkanlığını alacağının artık vatandaş tarafından da kabul edildiğini savunan ilçe başkanı Akın, kendisine şimdiden iş taleplerinin bile gelmeye başladığını söyledi.
Kemâl Akın, Saadet Partimizin sosyal sorumluluk projeleri ve istihdam artırıcı projeleri sayesinde çok yakında işçi işverenin peşinde koşmayacak, işverenlerimiz işçinin peşinde koşacak” dedi.
Bolu İl eski Başkanı Veysel Çetinkaya'nın Bolu Belediye Başkanlığı'na aday olmasının ardından partinin İl Başkanı olan İbrahim Karagöz ve Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'ın ardından İlyas Tongüç kürsüye geldi.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak, Milli Görüş'lü belediyelerin faaliyetlerinden bahsetti. Milli Görüş belediyelerinin birçok ilke imza attığını belirten Tongüç, çeşitli örneklerle Milli Görüş belediyeciliğin vatandaşa sağladığı avan-tajlardan da bahsetti.
Saadet Partisi Gerede Belediye Başkanı hemşehrimiz Hamdi Konuk ise katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında; parti olarak Gerede için önemli projeleri olduğuna işaret etti.
Öte yandan, kısaca Gerede'den de bahseden Hamdi Konuk, Gerkonsan'ın merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan döneminde Gerede'ye yapıldığını aktarırken, sonradan satılan fabrikanın şu anki durumuna da değinerek; İnşallah hocamızın bu emanetini ayağa kaldıracağız” şeklinde konuştu.
Gerede'de turizm, sanayi ve üniversite konusunda çalışmalar yapacaklarını dile getiren SP Belediye Başkan Adayı Hamdi Konuk; Bu bayrağı, bu sancağı inşallah Gerede'ye dikeceğiz. Hep birlikte, el birliğiyle başaracağız,” dedi.
Hamdi Konuk kimdir?
1956 yılında Gerede'de dünyaya gelen Konuk, lise ve lisans öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1979 yılında, Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi Makine Mühendisliği bölümünü başarıyla tamamlayan Konuk, mezuniyeti sonrasında Gerkonsan'da mühendis olarak çalışma hayatına başladı.
MNG MakonA.Ş.'de 5 yıl süreyle yöneticilik görevi sonrasında, Konuk Makine LTD. ŞTİ adıyla çelik konstrüksiyon işlerine yönelen Konuk, halen mevcut işini sürdürmektedir.
Karabük Demir Çelik Fabrikası'nda 2 yıl süreyle üst düzey yöneticilik, Tepe İnşaat A.Ş.'de ise 2 yıl süreli yöneticilik görevlerinde de bulunduğu öğrenilen Konuk'un, Gerede'yi esas alan projeler hazırladığı öğrenildi.