Boluspor Basketbol takımını Bölgesel Lig'den 3'üncü lige çıkaran Boluspor Basketbol teknik heyeti, yönetimle yaptıkları görüşmelerin ardından bir bir takımdan ayrıldı. Takım Koçu Cengiz Karadağ'dan sonra yöneticilerle görüşen Boluspor Basketbol Menajeri Yeşer Eskicioğlu'da yeni sezon da takımda yer almayacak. Yardımcı Antrenörlerden Ahmet Özbay'ın da görev almayacağı belirtilirken, diğer yardımcı Antrenör Ahmet İshak Gülen'in durumu netlik kazanmadı.
Boluspor yönetimi bir yandan futbol takımıyla ilgili transfer görüşmelerine devam ederken, geçtiğimiz yıl 2. Lig'in kapısından beklenmedik bir şekilde dönen Boluspor Basketbol Takımının yeni sezonu için çalışmalarına devam ediyor.
Boluspor Basketbol Şubesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ilk olarak ülkemizin sayılı koçlarından biri olan Cengiz Karadağ ile masaya oturulmuş, ancak Karadağ kendisine yapılan teklifi duyduktan sonra 10 dakika gibi bir sürede kulüpten ayrılmıştı.
Bu şok ayrılığın hemen ardından Basketbol Şube Yönetimi bu kez Boluspor Basketbol Takımı Menajeri Yeşer Eskicioğlu ile görüştü. Ancak bu görüşmede beklenildiği gibi geçmedi. Eskicioğlu ile yapılan görüşmede maddi konulardan çok, yeni yapılanmada oluşturulan idari heyetle çalışamayacağını söyledi.
Basketbol yönetimi yaptığı iki görüşmenin ardından bir şok da geçtiğimiz sezon takımda yardımcı antrenör olarak görev alan Ahmet Özbay'dan yaşadı. Ahmet Özbay'ın da çalışmak istemediği bilgisi yöneticilere iletildi. Geçtiğimiz yıl 4 kişilik teknik heyette görev alan son isim olan Yardımcı Antrenör Ahmet İshak Gülen'in ise durumu henüz netlik kazanmadı.
Cengiz Karadağ; Bolu'ya anlaşmak için gelmiştim”
Yönetimle yaptığı kısa görüşme sonrası masadan ayrılan Takım Koçu Cengiz Karadağ, Bolu'ya anlaşmak için gelmiştim. Ama bazen işler düşündüğünüz gibi gelişmiyor. Galatasaray Basketbol A takımında aldığım görevden sonra Boluspor, benim için ayrı bir tecrübe oldu. İmkanları sınırlı bir kulüp burası. Bize verilen imkanlarla elimizden geleni yaptık. Başta yönetimimiz olmak üzere, teknik heyetime ve oyuncularıma teşekkür ediyorum. Güzel dostluklar edinerek ayrılıyorum. Umarım Boluspor Basketbol takımı hak ettiği yere gelecektir” dedi.
Yeşer Eskicioğlu; Yoğun programımdan dolayı bu ekipte yer alamayacağım”
Cengiz Karadağ ile birlikte ikili ilişkileri sayesinde yıldız oyuncuları takımımıza kazandıran Yeşer Eskicioğlu ise, Çok güzel bir tecrübe idi. Çalıştığım sıtafa ve oyunculara bize yaşattıkları gurur ve mutluluklardan dolayı da teşekkürler. Ellerinize sağlık. Bu sene yoğun programımdan dolayı bu ekipte yer alamayacağım. Herkese yeni sezonda kolaylıklar dilerim. Cengiz Karadağ gibi biri ile çalışmak çok keyif verdi. Çok şey öğrettin bizlere Cengiz Hocam. Beraber çalıştığımız bir yıl için teşekkürler. Cengiz hocam hep benim can arkadaşım olmaya devam edecek. Yolun açık olsun. Güzel bir sene geçirdik yorulduk, hepimizin ellerine sağlık” dedi.