Moskova'ya 1200 km. uzaklıktaki bir şehre çalışmak için giden 9 Geredeli, aylarca çalıştıkları şirketin iflas ederek paralarını vermemesi üzerine mahsur kaldı. Mahsur kalan Geredeliler, AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'dan yardım istediler. Telefonda hiç paraları olmadığı için mağdur durumda olduklarını belirten hemşehrilerimiz için Dış İşleri Bakanlığı'nı devreye sokan Milletvekili Ercoşkun, Moskova Büyükelçiliğimiz vasıtasıyla mahsur kalan Geredelileri Türkiye'ye getirtti.
Moskova'ya 1200 Km. uzaklıkta ki bir kente ekmek parası için giden Geredeli 9 işçi, kendilerini Rusya'ya götüren firmanın iflas etmesi üzerine mahsur kaldı. Bir süre firmadan paralarını alabilmek için girişimlerde bulunan işçilerin bu girişimleri de sonuçsuz kalınca, çareyi AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'a telefon açmakta buldular.
Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon çalışmaları esnasında cep telefonu çalan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, telefonunu açtığın da mağdur olduklarını belirten işçilerle görüştü. Hemen konuyu araştırarak Dış İşleri Bakanlığı'nı konudan haberdar eden Ercoşkun, Moskova Büyükelçiliğinin devreye girmesini sağladı. İşçileri telefonla arayan Moskova Büyükelçiliği görevlileri işçileri bulundukları bölgeden arabayla alarak elçilik binasına getirdi. İşçilerin Türkiye'ye dönmeleri için uçak biletleri de elçilik tarafından alınırken, 9 Geredeli işçi Türkiye'ye gönderildi.