İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yürüttüğü operasyonlar sonrası Roma ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserler ele geçirdi. Operasyonlarda ruhsatsız silahlarda ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü gerçekleştirdiği operasyonlar sonrası konuyla ilgili kamuoyu ile şu bilgiyi paylaştı;

"İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar ve operasyonlar neticesinde;

1 - 23.12.2015 günü T. D isimli şahsın kullandığı 34 plakalı araçta yapılan arama neticesinde torpido kısmına zulalanmış, 1 adet ruhsatsız Star marka 9 mm tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet fişek ele geçirilmiştir.

2-24.12.2015 günü T.A isimli şahsın kullandığı 61 plakalı araçta yapılan arama neticesinde aracın ön silecek motor kısmı bölmesine zulalanmış 1 adet Smit & Wesson ve 1 adet Beretta marka silah olmak üzere toplam 2 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait şarjörler ele geçirilmiştir.

3-24.12.2015 günü A.Y ve A.A' nın kullanmış olduğu 06 plakalı araçta bulunan şahısların yapılan üst aramasında A.Y isimli şahıstan 12 adet Roma - Bizans ve Yunan dönemine ait Bronz ve Gümüş sikke ile A.A isimli şahsın üzerinde yapılan aramada ise 10 adet Osmanlı dönemine ait Gümüş sikke ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, 4 şahıs hakkında da gerekli adli işlemler yapılmaktadır." Haber Merkezi