Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumunda konuşan CHP Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Fidan rögar kapaklarından belediyenin 1 ile 1,5 milyon kayıp yaşadığını iddia ederek konunun araştırılmasını istedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konunun araştırılması için birim müdürlüklerini görevlendirdi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında imar komisyonundan gelen maddeler oylanırken, dilek ve temenniler bölümünde üyelerin yaptıkları konuşmalar gündeme damgasını vurdu.

“1 İLE 1 BUÇUK MİLYON ARASINDA KAYIP VAR”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşma yapmak için kürsüye gelen CHP'li Meclis Üyesi Ahmet Fidan, rögar kapakları hakkında flaş bir iddia da bulundu. Fidan rögar kapaklarından kaynaklanan 1 ile 1,5 milyon arasında bir kayıp yaşandığını ifade ederek, Belediyemiz ile ilgili rögar kapakları ile ilgili bir ihale yapılmış. Rögar kapakları kimde kalacak konusunda tutanaklara bakılmasını rica ediyorum. Zira rögar kapaklarının 65 kilo ile 100 kilo arasında olduğu söyleniyor. Bu kapakların nerede olduğu belirsiz. Rögar kapakları deyip geçmeyin 1 ile 1 buçuk Milyon arasında kayıp var. Rögar kapaklarını da topladığımız zaman değeri 1 ile 1 buçuk milyon arasında para ediyor. Bunlar nerede, kimde, satıldıysa da parası nerede?” şeklinde konuştu.

“BU MİLLİ SERVETTİR”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise rögar kapaklarının milli servet olduğunu ve iddiaların doğru olması halinde suç işlendiğini söyledi. Özcan, Bu rögar kapakları gerçekten değişti. Fen işleri tarafından değiştirildi, beton kapaklar geldi. Kimseyi itham etmek istemiyorum ama bu konu aylar önce bana geldi. Bana gelen bilgide isteyenin alıp sattığı ve kontrol edilemediği söylendi. Bakın bu milli servettir, belediyenin demirbaşıdır onlar. Bunlar satılacaksa ihaleye çıkılıp satılıyor. Bu suçtur ayrıca. Bu konuda Fen İşleri Müdürlüğümüzden bilgi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TALİMAT VERİLDİ

Konu hakkında Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimat veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan inceleme yapılmasını istedi. Gerekli belgelerinde kamuoyunun aydınlatılması adına en yakın zamanda sunulmasını isteyen Başkan Özcan, bir daha ki meclis toplantısına kadar bu meselenin çözülmesi gerektiğini söyledi.