2007 Deprem Yönetmeliği'ne göre Bolu'da risk altında olduğu tespit edilen 10'dan fazla okulun yıkılmasına karar verildi. Bu okulların yıkılmasından sonra yerlerine depreme dayanıklı yeni okul binaları yapılacak. Bolu'da yıkılması planlanan okul binalarının 20'yi bulmayacağı tahmin ediliyor.
İlimizde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü binası dahil 10'dan fazla okulun yıkılacağı öğrenildi.
CUMHURİYET ORTAOKULU YERİNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün şuan hizmet veren binasının hemen yanında bulunan Cumhuriyet Okulu'nda hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri beraber eğitim ve öğrenim görüyor. Binadaki sıkışıklık ise İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasının yıkılarak yerine 24 derslikli Cumhuriyet Ortaokulu'nun inşa edilmesiyle son bulacak.
GEÇİCİ OLARAK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINA TAŞINACAKLAR
İl Millî Eğitim Müdürlüğü personeli ise binalarının yıkılmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün İl Özel İdaresi karşısında yapımı tamamlanan yeni binalarına geçmeleri ile şuanki eski Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasına geçecek.
YENİ BİNA RAM'IN YERİNE YAPILACAK
İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün yeni bina projesi ise Bakanlık'tan onaylandı. Yeni bina şuanki İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün hemen karşısında bulunan Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)'ın olduğu alana yapılacak. Rehberlik Araştırma Merkezi, inşa edilen yeni binanın zemin katında hizmete devam edecek. İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nün yeni binasının ihalesinin tamamlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra binanın yapımına başlanılacağı öğrenildi.
İZZET BAYSAL ANAOKULU YIKILACAK
Çalışmalar, 2007 yönetmeliğine göre deprem bölgesi olan Bolu'da daha önleyici tedbirler alınmak istenmesi üzerine başlatıldı. Bolu'nun genelinde de deprem riski taşıyan 10'dan fazla okulun yıkılacağı ve yerlerine yenilerinin yapılacağı öğrenildi. Bolu Merkez'de deprem riski taşıyan okulların içinde olan İzzet Baysal Anaokulu ve köşesindeki eski bina yıkılacak ve anaokulundaki öğretmen ve öğrenciler yeni binaları yapılana dek deprem riski taşımadığı için yıkılmayacak olan Sakarya İlköğretim Okulu'nda geçici bir süre misafir olacak.