Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Doğal hayatı Koruma vakfı'nı (WWF) ziyaret etti. Vakıf yetkilileri ile doğa ve çocuk projeleri üzerine görüştü.

Dağcı Rıdvan Şükür, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın gerçekleştirdiği çalışmaları yakından takip ettiğini, türü tükenmekte olan canlılarla ilgili yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını söyledi. Biyolojik çeşitlilik açısından çok zengin olan Yüzlerce bitki ve canlı türüne ev sahipliği yapan ülkemizin, doğal zenginliği hızlı nüfus ve tüketim artışı ile ortaya çıkan aşırı kaynak kullanımı, alan kullanım değişiklikleri, kirlilik gibi sebeplerle dünümüzde tehlike altında olduğunu söyledi. Doğal değerlerimizin korunmasına yönelik projeleri ise takdirle izlediğini söyledi.

Doğal Hayatı koruma Vakfı ile şartlar oluştuğu takdirde, dağcı Şükür ile ilköğretim seviyesinde çocuklara biyolojik çeşitlilik ve türü tükenmekte olan canlıların önemi hakkında bir proje kapsamında bilgilendirme toplantısı yapabileceklerini söylediler. Vakıf Kurumsal ilişkiler sorumlusu Nilay Dökümcü, ziyaret nedeniyle dağcı Şükür'e teşekkür etti.

WWF yetkilileri, Biyolojik çeşitliliğin oluşturduğu yaşam ağının güvenli gıdaya, temiz suya ulaşmamızı ve sağlıklı yaşamamızı sağladığını söylediler. Günümüzde Doğal Hayatı Koruma vakfı ülkemiz doğasının sorunları için yapıcı ve yerinde çözümler getirmeyi kendine ilke edinen bir dernek olarak çalışmalar yürütüyor. Haber Merkezi