Bolu Belediyesi bir süredir şehir içi ulaşım ağını tek çatı altında toplamak amacıyla yürüttüğü çalışmalarda ne kadar ciddi olduğunu, çıkmaya hazırlandığı ihaleyle bir kez daha gösterdi. Yapılan düzenlemelere şehir içi ulaşımı sağlayan 5 kooperatif itiraz etmiş, düzenleme istemişlerdi. Düzenleme talepleri Bolu Belediye Meclisi tarafından reddedilen kooperatiflere karşı Bolu Belediyesi son bir hamle daha yaparak, gerekirse kooperatiflerin sorumluluk bölgelerini Bolu Belediyesi'ne bağlamak için ihaleye çıkıyor. 22 Ağustos'da gerçekleştirilecek ihale ile Bolu Belediyesi 60 kişi kapasiteli 100 otobüs alacak. Bolu Belediyesi'nin garajında hazır bulunan otobüslerinde hatlara sokulmasıyla birlikte Abant, Çaydurt, Karaköy, Çele, Karacasu ve şehir içi ulaşım sistemi Bolu Belediyesi'ne ait otobüslerle gerçekleştirilecek.

Uzun süredir Bolu Şehir İçi Ulaşımını bir sisteme bağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Bolu Belediyesi, alınan kararların kooperatifler tarafından kabul görmemesi ve son olarak çıkılan 23 hatlık şehir içi ulaşım ihalesine hiçbir katılımcının katılmaması üzerine kendi yolunu çiziyor.

Kooperatiflerin şartları kabul etmemesi üzerine yeni bir çalışma başlatan Bolu Belediyesi, 22 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ihale ile Bolu Belediyesi'ne 60 kişi kapasiteli 100 otobüs alacak. Belediyenin garajında bulunan otobüslerinde şehir içi ulaşımına dahil edilmesiyle birlikte vatandaşın mağdur edilmemesi ön görülüyor.

KOOPERATİFLERİN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Bolu Belediyesi'nin şehir içi ulaşımını sağlayan Abant, Çaydurt, Karaköy, Çele ve Karacasu Kooperatifleri, Bolu Belediye Meclisi'nin almış olduğu karara itiraz etmiş, kendi taleplerini içeren dilekçeyi Meclise sunmuşlardı. Kooperatiflerden gelen taleplerde Ağustos Ayı Meclisi'nde görüşülmüş, ancak Belediye Meclisi tarafından kabul edilmemişti. Bu gelişmeler üzerine harekete geçen Bolu Belediye yönetimi, 15 gün sonra kooperatiflerin Bolu Belediyesiyle olan hat sözleşmelerinin sona ereceğini göz önüne alarak, vatandaşın mağdur olmaması için yeni otobüs almaya karar verdi.

YENİ OTOBÜSLER ŞEHİR İÇİ ULAŞIMA

23 hattan oluşan şehir içi ulaşım hattına ait ihale geçtiğimiz hafta yapılmış, şartların ağır olduğunu iddia eden otobüs sahipleri otobüs ihalesine girmemişti. Kasım ayında otobüslerin ihale süresinin sona ereceğini öngören Bolu Belediyesi, pazarlık usulü süresinde otobüs sahiplerinin anlaşma yapmaması halinde alımını gerçekleştireceği otobüsleri bu hatlara yönlendirecek.