Gerek yurt içinde ve gerekse yurtdışında yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren, Balık Ressamı” olarak tanıdığımız Şenol SAK, önümüzdeki günlerde Bodrum ve Fransa'da açacağı yeni sergilerine hazırlanıyor.
Bolulu ressam Şenol SAK, öncelikle temmuz ayının ilk günlerinde Bodrum'daki MOR Sanat Galerisi'nde açacağı 28. Kişisel sergisiyle Bodrumlu sanatseverler ile buluşacak. Yaptığı son dönem çalışmaları 8-20 Temmuz 2014 tarihleri arasında sergileyecek olan sanatçının bu sergisi, aynı zamanda Bodrum'daki üçüncü kişisel sergisi özelliği de taşıyor.. Özellikle yaz aylarında Bodrum'un, kültürel ve sanatsal açıdan da önemli bir merkez haline dönüştüğünü belirten SAK, bu sergide yer alacak 25 civarındaki Balık” konulu eserini çok daha titizlikle hazırladığını belirtiyor.
Bodrum sergisinin hemen ardından Fransa-Toulouse'a geçecek olan SAK, 29. Kişisel sergisini de burada açacak.. Sanatçı son birkaç yıldır yaz dönemi studio ve workshop çalışmalarını da aynı yerdeki Proje ortağı Sanat kurumlarıyla yürütüyor.
Sak'ın yaz aylarındaki son durağı ise Yunanistan'da Ağustos ayında yapılacak olan, Patras” Sanat Fuarı ve Sempozyum'u olacak. Culture of Cosmos International” adlı sempozyum çalışmasında, değişik ülke sanatçılarıyla bir araya gelecek olan Şenol SAK çeşitli sanatsal aktivitelerde bulunacak ve eserler üretecek. Sempozyum sonrasında da Patras Sanat Fuarı”nda eserleriyle yer alacak sanatçı Ağustos ayı sonunda yurda dönecek.
Kendisini, yoğun geçecek olan bir çalışma dönemi bekleyen Bolulu ressam Şenol SAK, bu yaz döneminde yapacağı çalışmalar ve açacağı sergilerin oldukça önemli çalışmalar olduğunu belirterek, son birkaç yıldır özellikle uluslar arası çalışmalarım genellikle yaz aylarına sıkışmış ve yoğunlaşmış durumda.. Her yıl periyodik olarak Avrupa'da ve bazen de Amerika'da programlanmış çalışmalarda bulunuyorum.. Bu çalışmaların tümünün proje ortağı yabancı kişi ve sanatsal kurumlardır.. Bunlar, uzun süreçler ve görüşmeler sonrasında olgunlaşan gerçekten önemli uluslar arası sanatsal çalışmalar.. Yukarıda belirttiğimiz bu seneki çalışmaların sonrasında, örneğin 2015 yılı başında Almanya Frankfurt'ta kişisel bir sergim, Fransa, Romanya ve Yunanistan'da çeşitli sanatsal çalışmalarım olacak. Yine keza 2016 yılında Amerika, Orlando-FLORİDA ve San Francisco-CALIFORNIA'da iki kişisel sergim olacak. Aynı yıl Haiti, Fransa ve Yunanistan'da katılacağım çalışmalar da şimdiden programlanmış durumda.” dedi.