CHP'de olağanüstü kongreye sayılı günler kala CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'yi desteklediğini açıklayan Gerede İlçe Başkanı Avukat Yusuf Renkli, kurultayın da zamansız olduğunu dile getirdi.

CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinden bu yana başlayan tartışmalar dinmek bilmiyor. Seçimde çatı aday Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek veren; 14 siyasi parti ile birlikte ittifaka gitmelerine rağmen seçimden istenilen sonucu elde edemeyen CHP'de liderlik krizi sürüyor.

Deniz Baykal'ın ardından genel başkanlığa gelişinin ardından partide liderliği ilk kez bu denli sorgu altına alınan Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonunda yapılacak kurultayda, partinin popüler isimlerinden CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile genel başkanlık yarışı için karşı karşıya gelecek.

Mesleki başarısı kadar, siyasi arenadaki çıkışları ile de kendinden söz ettiren Avukat Yusuf Renkli, uzun aradan sonra verdiği ilk röportajında, Cumhuriyet Halk Partisi'nin haftaya düzenleyeceği, kurultayın zamansız olduğunu savunarak, yeni aday İnce'ye destek verdiğini açıkladı.

CHP'de sonucu merakla beklenen olağanüstü kurultaya sadece sayılı günler kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin popülaritesi yüksek isimlerinden Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yeni dönemde CHP lideri olabilmek için yarışacak.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim sonuçlarındaki yenilgiden dolayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdikten sonra genel başkanlığa aday olurken, ikiye bölünen partilerden bir farklı ses de Yusuf Renkli'den geldi.

30 Mart mahalli idareler seçimlerinde partisinden Bolu İGM Üyesi Adayı olan tanınmış avukat Yusuf Renkli, verdiği mecburi aranın ardından yuvasına dönerek, bir kez daha direksiyon başına geçti.

İlçe Başkanı Yusuf Renkli, CHP'nin 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceği kongre sürecini anlattığı açıklamasında, kurultayın zamansız olduğunu dile getirdi. Partisinin iki genel başkan adayını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Yusuf Renkli, mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile grup başkan vekili Muharrem İnce'yi mukayese ederek, değişimin heyecan getireceğini vurguladı.

Partisini iktidar alternatifi olamamakla suçlayan Renkli, İnce'yi desteklediğini duyurduğu açıklamasında şöyle konuştu; Şu an mevcut genel başkanımız seçildiği tarihten itibaren son derece çalışkan ve verimli bir çalışma sergilemiştir. İyi niyetli olarak elinden geleni yapmıştır. Ama maalesef partimiz iktidar alternatifi olamamıştır. Oyumuz yüzde 30'lara yaklaşsa da bu rakamı dahi bulamamıştır. Bu oy oranı ile iktidar olabilmek en azından tek başına iktidar olabilme olanağı bulunmamaktadır. Bu nedenle genel başkanlıkta bir değişimin heyecan getireceğini ve parti tabanında hareketlilik yaratacağını düşünüyorum. Bu nedenle parti tabanından gelen ve partide her kademede görev yapmış parti yapısını ve seçmen nabzını iyi bilen Muharrem İnce'nin daha başarılı olacağını düşünüyorum ve gönlüm onun kazanmasından yana, ilçedeki tüm arkadaşlarımda benimle aynı görüşte. Tabi seçim bu kim seçilirse bizin genel başkanımızdır. Partimizin başarısı için elimizden geleni yapacağız”dedi

Renkli, genel başkanlığa gelecek ismin, partinin sağa açılımı yerine, gerçek sahipleri olan bu küskün kesimi kazanmak için uğraşmalarını sağlamaları gerekliliğine vurgu yaparak, Küskünlerin, önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmeleri sağlanmalıdır” dedi.

Partisiyle ilgili dobra açıklamalar yapan Yusuf Renkli, küskün seçmenleri de kazanmaya bakacaklarına işaret ederek; Ancak her seçimde veya referandumda oy kullanmaya gitmeyen küskün seçmenlerimiz var. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 15 milyon kişinin sandığa gitmediğini görüyoruz. Bence yeni seçilecek genel başkanımızın partinin sağa açılımı yerine gerçek sahipleri olan bu küskün kesimi kazanmak için uğraşmalı ne yapıp edip, önümüzdeki seçimlerde sandığa gitmelerini sağlamalıdır. Zira partiden ümidi kesmiş pek çok sosyal demokrat vardır. Öncelikle bunlara sahip çıkmalıyız. Bir de genel başkanlık seçiminden sonra yarışın bitmesi ve tümüyle 2015 genel seçimlerine odaklanmamız lazımdır. Çünkü Türkiye'nin çok sorunu vardır, özellikle iktidar tarafından yapılan yüzyılın soygun ve yolsuzluklarının aydınlatılması ve yapanların mahkeme önüne çıkartılmalı gerekiyor. Yine yeni başbakanın Osmanlı söylemlerinin de önüne geçebilecek tek güç CHP'dir. Bunları halkımıza anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Partinin olağanüstü kongre kararını da değerlendiren Renkli, zamansız olduğunu düşündüğünü belirttiği süreç için; Kurultay elbette yapılmalı idi, ama; vakit ve zaman gelince yapılmalı idi” sözlerini kullandı.

CHP'li Avukat Yusuf Renkli, şöyle konuştu; Öncelikle Türkiye bu kadar sorunla boğuşurken özellikle Tayip Erdoğan hem başbakan hem cumhurbaşkanı hem de parti başkanı olarak tüm yetkileri kendinde toplamış ve Anayasayı ihlal etmişken ana muhalefet partisinin kurultayla uğraşması ve muhalefet görevini şu anda yeterince ifa edemediğini düşündüğüm için kurultayın zamansız olduğunu düşünüyorum. Kurultay elbette yapılmalı idi ama vakit ve zaman gelince yapılmalı idi. Ancak artık yapabilecek bir şey yok kurultayı yüzümüzün akıyla atlatıp önümüzdeki sürece bakmamız lazım.”

CHP Genel Kurultayı öncesinde Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi destekleyeceğini açıklayan CHP Gerede İlçe Başkanı Yusuf Renkli'nin bu çıkışının diğer partililer arasında nasıl karşılanacağı merak konusu oldu.