7 Haziran Genel Seçimlerinde hatırı sayılır oy almayı başaran CHP'nin Geredeli Milletvekili Adayı Yusuf Renkli, Ak Parti'nin oy kaybına uğradığını dile getirerek, Fehmi Küpçü kendi seçilmiş ise de ilimizde de iktidar partisi büyük oranda oy kaybetmiştir” diye konuştu.

Gerede konjonktüründe hayli önemli oy oranına ulaşan CHP'nin milletvekili adayı Yusuf Renkli, Ak Parti'den yeniden milletvekili seçilen Fehmi Küpçü'nün bu andan sonra tüm kesimin milletvekili olduğunun altını çizerek, Kendisine oy vermeyen % 21'lik kesimi küçümsemesi gerekmiyor.” sözlerini kullandı. Ak Parti'nin Türkiye'de büyük kan kaybına uğradığını söyleyen Renkli, AKP, ilimizde ve ilçemizde de oy kaybetmiştir,” dedi. CHP'den yeniden milletvekili seçilen Tanju Özcan'a karşı kullanılan açıklamaları da doğru bulmadığını aktaran avukat Yusuf Renkli; Bilakis CHP, AKP'ye ders vermiştir. Gönül isterdi ki yapılan hizmetler billboardlarda sergilensin. Evet, Gerede size % 80'e yakın destek verdi. Peki, 13 yılda Gerede ye siz ne verdiniz?” ifadelerine yer verdi.

Seçim sonrası yaşananları kısaca değerlendiren Yusuf Renkli; Fehmi Küpçü'nün büyük bir zafer elde etme psikolojisinden kendisini bir an önce kurtarıp, memleketimize neler yaparım, bunu düşünmesi lazım,” sözlerini kullandı.

Renkli, Sadece AKP'lilerin değil diğer partililerinde milletvekilidir. Bu nedenle seçim sonrası söylemlerine katılmak mümkün değildir. AKP, elbette % 79 oranında bir oy almıştır. Ancak bu husus kendisine oy vermeyen % 21'lik kesimi küçümsemesini gerektirmez. Efendim, Gerede'de 10 milletvekili çıksa 10-0 olurmuş gibi söylemler kucaklayıcı değil bölücü söylemlerdir. AKP Türkiye de büyük kan kaybına uğramıştır, ilimizde ve ilçemizde de oy kaybetmiştir. 2011 seçimlerinde son ana kadar çıkıp çıkmayacağı belli olmayan vekilimiz Tanju Özcan hayatının en rahat seçimini kazanmıştır. Fehmi Küpçü kendi seçilmiş ise de ilimizde de iktidar partisi büyük oranda oy kaybetmiştir. Bizin için sevindirici bir yönü de AKP oylarının bu dönemde partimize gelmiş olmasıdır. Gerçekten 2011 yılında seçimini AKP'den kullanan 10 bin dolayında seçmen bu seçimlerde partimize oy vermiştir. Yine ilçemizde de 1000 civarındaki AKP oyu da bizim partimize gelmiştir. Dolayısıyla bundan sonra Türkiye'de neler olacak buna bakmamız lazım, Fehmi Küpçü de ilçemize ilimize neler yaparım bunu düşünmesi lazım. Büyük bir zafer elde etme psikolojisinden kendisini bir an önce kurtarması gerektiği kanaatindeyim. Dolayısıyla 2011 seçimlerine göre Fehmi beyin söylediği gibi Tanju beye ders falan verilmemiştir. Bilakis CHP; AKP'ye ders vermiştir. Gönül isterdi ki yapılan hizmetler billboardlarda sergilensin. Evet, Gerede size % 80'e yakın destek verdi. Peki, 13 yılda Gerede'ye siz ne verdiniz?” dedi. Haber Merkezi