Partilileri arasında yapılan ön seçim sonrasında ikinci sıradan milletvekili adayı olmayı başaran Yusuf Renkli'nin bir kez daha aday olmayı düşünmediği ortaya çıktı. Aldıkları düşük ücretlere kazan kaldırarak, ayaklanan işçilerin yanında yer alması nedeniyle kimi kesimlerde "vefalı vekil," şeklinde anılmaya başlanan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Geredeli meslektaşı Yusuf Renkli'nin bu dönem siyasi arenada yer almayacağını duyurdu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ikinci sıradan aday gösterilen Geredeli aday Avukat Yusuf Renkli'nin yeniden adaylığa sıcak bakmadığını söyledi. Tanju Özcan, meslektaşı Yusuf Renkli'yi adeta yere göğe sığdıramayarak; "Yusuf Renkli benim siyasi hayatım boyunca birlikte mücadele ettiğim ve en uygun çalıştığım arkadaşım oldu. Belki Türkiye'de birbiri ile bu kadar barışık, uyumlu adaylar hiç olmamıştır" diye konuştu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, son seçimlerde milletvekili adayı olan Geredeli meslektaşı Yusuf Renkli ile ilgili şunları anlattı; "Yusuf Bey ile konuştum, ‘Ben bu dönem aday olmayı düşünmüyorum. Çünkü beklediğimiz oyu alamadık bu bölgeden' dedi. Bende bundan dolayı biraz hayal kırıklığına uğradım. O anlamda ‘Çalışmalarda sonuna kadar yanınızda olurum ama ben bu dönem aday olmayı düşünmüyorum' diye bana ifade etti. ‘Genel Merkez'den beni ararlarsa aynı şeyi söylerim' dedi. Siyaset bu önümüzdeki günlerde belki yeniden konuşulur partinin il başkanı, parti temsilcileri yeniden konuşur. Ama bu işler istek ile ilgili. İsteyeceksiniz arzu edeceksiniz. Zoraki illa bu arkadaşımız aday olsun yaklaşımı da çok doğru olmaz. İstekli olanların aday olması daha isabetli olur. Ama Yusuf Renkli benim siyasi hayatım boyunca birlikte mücadele ettiğim ve en uygun çalıştığım arkadaşım oldu şimdiye kadar tüm seçimler dahil. Tam bir iş birliği içerisinde, geriye dönüp baktığımızda birbirimizi kırdığımız tek bir nokta olmadan geçirilen bir seçim süreciydi. Belki Türkiye'de bir biri ile bu kadar barışık, uyumlu adaylar hiç olmamıştır" dedi.Haber Merkezi