Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Üniversite'de son yıllarda yaşanan gelişmeler ile yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Coşkun, Üniversite'nin hedeflerini sıraladığı konuşmasında, öğrenci memnuniyeti açısından ülkemizde 6'ncı sırada olan Üniversite'de, yeni bir kavram olan ‘uluslararasılaşma'nın da önemine değindi.
Üniversite'nin sanayi ile işbirliği içinde çalışmaya devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Coşkun, bu amaçla kurulun Teknokent'te halen 8-10 proje yürütüldüğünü, eksik olan fiziki yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Üniversite-sanayi işbirliğinin daha iyi duruma geleceğinin altını çizdi. Çoşkun, Bolu ile ilgili yapılan 57 projeye de Üniversite olarak destek verdiklerini hatırlattı.
BAMER'in Gülezler Konağı'nda düzenlediği Üniversitemizdeki Değişmeler” konulu konferansa Rektör Prof. Dr. Coşkun'un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Bahar, Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Prof. Dr. Kenan Gümüştekin, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile BAMER Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı.
Coşkun, burada yaptığı sunumda, dilimize yeni bir kavram olarak yerleşmeye başlayan ‘uluslararasılaşma'yı AİBÜ'nün yeni hedeflerinden biri olarak göstererek, hem ülkemiz hem de AİBÜ için önemli olan uluslararasılaşmaya duyarlı olduklarını ve bu yönde yaptıkları çalışmaları arttıracaklarını vurguladı. Dünya'da 4 milyon öğrencinin farklı ülkelerde eğitim gördüğünü, bunların 750 bininin ABD'de, 400 bininin ise İngiltere'de olduğunu, Türkiye'ye gelen öğrenci sayısının ise sadece 28 bin olduğunu anlatan Prof. Dr. Coşkun, UNESCO verilerine göre 2020 yılında farklı ülkelerde 7 milyon öğrencinin öğrenim göreceğini, bu konuda geri kalmamak için AİBÜ'de yapılan çalışmalara devam edileceğini söyledi.
Rektör Coşkun, Üniversite'nin diğer hedeflerine de değindiği konuşmasında, Üniversite'nin fiziki yapılarından akademik personelin çalışmalarına kadar pek çok konuda yapılacak çalışmalardan bahsetti. Coşkun, Yeni birimleri araç ve gereçleriyle birlikte tamamlamaya, eğitim-öğretimin kalitesini arttırmaya, bilimsel bilgi üretimi ile kaliteyi arttırmaya, üniversite-sanayi işbirliğini büyütmeye, kamu hizmet alanı ile kalitesini arttırmaya, gastronomi alanında gelişme sağlamaya, üniversite olarak sağlık alanında söz sahibi olmaya ve sağlık turizmini geliştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
AİBÜ'de Pek Çok Proje Bitme Aşamasında
Üniversite'nin sanayi ile işbirliği içinde çalışmaya devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Coşkun, bu amaçla kurulun Teknokent'te halen 8-10 proje yürütüldüğünü, eksik olan fiziki yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla üniversite-sanayi işbirliğinin daha iyi duruma geleceğinin altını çizdi. Çoşkun, Bolu ile ilgili yapılan 57 projeye de Üniversite olarak destek verdiklerini hatırlattı.
Rektör Coşkun, konuşmasında ayrıca, fakülte, enstitü, meslek yüksekokulu, yüksekokul ve araştırma merkezleri; akademik ve idari personel ile öğrenci sayıları, yerleşke alanı ile altyapı çalışmaları, bilgi işlem altyapısı, Bologna süreci ve Erasmus, oryantasyon çalışmaları, 20'nci yıl ile sosyal ve kültürel etkinlikler gibi pek çok konuda da bilgi verdi. Pek çok projeyi kısa süre içinde bitirmeyi planladıklarını anlatan Coşkun, Merkezi yemekhaneyi Temmuz gibi hizmete açmayı planlıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi'nin 4'üncü katı atılmış durumda. Mekana ilişkin çalışmalar hızla yürüyor, en kısa zamanda bitirilecek. Merkezi laboratuvar binası bitme aşamasında. Teknoloji, İletişim, Ziraat ve Doğa Bilimleri fakültelerini açacağız. Karacasu Fizik Tedavi ve Rehabil