Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hayri Coşkun, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Coşkun mesajında şu görüşlere yer verdi: Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'dan başlayan kurtuluş mücadelesinin 95. yıldönümünü bu yıl, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeniyle buruk kutluyoruz. Bu vesile ile maden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm ülkemize sabır; yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyorum.
19 Mayıs 1919; her koşulda birlik ve dayanışma ruhunu yaşatmayı bizlere öğütleyen şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Üniversiteler olarak, tarihini bilen ve analiz eden, çağın gerektirdiği donanımlara sahip, bilgi ve beceri kabiliyeti yüksek bir gençlik yetiştirmeyi en önemli görevlerden biri sayıyor, gençlerimizin her alanda ülkemizi en iyi seviyeye taşıyacağına inanıyor ve onlara güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”