AİBÜ Rektörlüğü yazılı bir açıklama yayımlayarak, Son günlerde ilimizde faaliyet gösteren bazı basın ve yayın organlarında üniversitemiz ve yönetimini haksız olarak itham eden yanlı bazı haberler yer almıştır” dedi.
Rektörlük yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; AİBÜ'nün kötü yönetildiği gibi ifadeler nesnellikten çok uzak olup, duygusallık öğeler içeren gerçek dışı iddialardır. Üniversitemiz özellikle son yıllarda her alanda büyük bir gelişme kaydetmiştir.
Üniversite rektör tarafından kanunlarda belirtilen ilgili kurullar ve kurallar tarafından yönetilir. Yapılan her işlem idari, mali ve hukuki denetime açıktır. Bütün atama ve görevlendirmeler Yükseköğretim Kanunu ve bağlı mevzuatına göre yapılmaktadır.
Yapılan açıklamalar ve mesnetsiz iddialar üniversite ve yönetimini yıpratmaya yönelik, tek taraflı, dayanaksız ve genellemeci yaklaşımla yapılan ithamlardır. Bu iddiaların kabul edilmesi söz konusu değildir. Bilakis basında yer alan bu iddialar, Rektörlük üzerinde baskı kurmaya yöneliktir. Hastanenin borcu ile ilgili verilen rakamlar afaki ve abartılı rakamlar olup, kesinlikle doğru değildir.
Bu çerçevede Sivil Toplum Örgütleri ile Basın Yayın kuruluşlarını daha duyarlı ve objektif davranmaya davet ediyoruz.”