Rektörlük seçimlerinin yaklaştığı AİBÜ'de sular bir türlü durulmuyor. Son olarak AİBÜ'de görevli 3 rektör yardımcısından ikisi görevlerinden istifa ederken, bir rektör yardımcısı görevine devam ediyor. istifaların yaklaşan seçimlerde Rektör Pof. Dr. Hayri Coşkun'u sıkıntıya sokacağı belirtiliyor.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde neler oluyor? Yaklaşan Rektörlük seçimleri öncesi AİBÜ'den gelen haberler, Bolu kamuoyunun dikkatlerini AİBÜ'nün üzerine çekmiş durumda.
AİBÜ'de son yaşanan gelişme ise 3 rektör yardımcısından ikisinin görevlerinden istifa etmeleri oldu. İstifa eden Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen BESYO Müdürü Prof. Dr. Gazanfer Doğu'yla yaşadığı gerilim, Prof. Dr. Resul Eryiğit ise uğradığı saldırıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Üçüncü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar ise görevinin başında.
Her iki Rektör Yardımcısı da istifaların nedenleri hakkında her hangi bir açıklama yapmazken, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun'da sessizliğini koruyor. Rektör Coşkun'un istifalarla ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.