Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, BAMER tarafından Gülezler Konağı'nda düzenlenen ‘Yaşayan Bolu' projesi kapsamında üniversite öğrencileri ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Üniversitenin en önemli fonksiyonunun kaliteli insan gücü yetiştirmek ve üretilen bilginin ekonomiye yansımasının sağlanması olduğunun altını çizen Rektör Coşkun, üniversite olarak hedeflerinden birinin bunu gerçekleştirmek olduğunu söyledi.
Üniversitede başlattıkları on büyük proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Coşkun, TOKİ'yle yaptığımız anlaşmalar neticesinde lojmanlar yenilenecek. Lojmanların temeli yakında atılacak. BESYO'daki spor tesisimizi en geç 2014 başında bitirmeyi amaçlıyoruz. İçinde Uzakdoğu sporları da yapılabilecek ve sadece BESYO öğrencileri değil tüm öğrencilerimiz yararlanabilecek. Tıp Fakültesinin bulunduğu alanda öğrencilerimiz için merkezi bir yemekhane yaptırdık. Haziran'da hizmete açacağız. Diş Hekimliği Fakültesinin inşaatı bitmek üzere.” diye konuştu.
İnşaatı biten merkez laboratuarını ‘Üniversitenin olmazsa olmazı' diye nitelendiren Prof. Dr. Coşkun, Şu anda merkezi laboratuara cihazlar alıyoruz. Merkezi laboratuarda; kimya, biyoloji, gıda, diş hekimliği, tıp gibi alanlarda birçok analiz yapılabilecek ve ister bilim adamlarımız ister öğrencilerimiz, sanayicimiz ihtiyaç duyduğu analizleri kolayca yapabilecek. Bu da en geç bu yıl içinde hizmete açılacak. Çünkü üniversitenin bilimsel çalışma yapabilme gücü bu merkezden geçiyor.” dedi.
“Çok önemli bir merkezimiz daha var. Nükleer Radyasyon Dedektörlerinin üretimini yapacak bir merkez olan NÜRDAM...” diyen Prof. Dr. Coşkun, devam eden 10 proje hakkında verdiği bilgileri şöyle tamamladı: Hem sağlık hem askeri alanlarda hem diğer alanlarda kullanılabilecek dedektörler üniversitede üretiliyor olacak kısa bir süre sonra. Yine İlahiyat Fakültesi binamız yapılmakta. Yine öğrenci sayımızın artmasından dolayı KYK 750 kişilik bir yurt inşaatına başladı. Hedefleri bu yıl içinde bitirmek. Laboratuar yapımına da özellikle önem veriyoruz. Bütün gayretimiz sizlerin daha iyi yetişmesi ve ülkemize faydalı bireyler olmanızı sağlamak.”
Öğrenciler Sorunlarını Rektör Coşkun'la Paylaştılar
Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen sorulara samimi cevaplar verdi. Hukuk Fakültesinin kurulmasından üniversitemizin Türkiye ve dünyadaki yerine, üniversitelerdeki kontenjan sayılarından eğitimci kadrolarının nasıl belirlendiğine kadar geniş bir yelpazede sorular soran öğrenciler sorunlarına da yanıt aradılar. Esprilerle devam eden söyleşide öğrenciler; ulaşım, harçlar, akşam yemeği ve internet erişimi gibi pek çok sorunlarını Rektör Coşkun'la paylaştılar.
Bir soru üzerine Coşkun, genel memnuniyet açısından yapılan bir çalışmada Türkiye'den 100 üniversitenin değerlendirildiğini ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin 6'ncı sırada yer aldığının altını çizerek, Bizim bir hedefimiz var. Kaliteli insan gücü yetiştirmek ve ürettiğimiz bilginin ekonomiye yansımasını sağlamak. Üniversitenin belki de en önemli fonksiyonu bu. Şunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Yarıştığımız ülkeler çok çalışıyor. Biz de ne kadar çok çalışırsak hak ettiğimiz yeri o ölçüde alırız.” şeklinde konuştu.
AİBÜ'de Elektronik Kart Dönemi
Prof. Dr. Coşkun, üniversitedeki güvenlikle ilgili bir soru üzerine de, üniversiteye giriş çıkışlarda elektronik kart sistemine geçmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, Yabancı ülkelerde her öğretim üyesinin ve her öğrencinin elektronik kartı var. Üniversiteye giriş ve çıkışlarda kullanıyorlar. Bu projeyi yapmayı planlıyoruz. Her öğrencimizin, öğretim üyemizin elektronik kartı olacak. Çünkü gü