Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında üniversite ve Bolu'yu marka yapma amacıyla çalışmalarına hız veren Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri COŞKUN, İtalya'daki Floransa Sanat Üniversitesini (Florence University of the Arts) ziyaret etti.
Söz konusu üniversitede araştırma ve incelemelerde bulunan Prof. Dr. Coşkun, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, Erasmus programı, dünya mutfağı ile ilgili seminer ve çalıştay düzenlenmesi ve ikili ilişkilerin geliştirilebilmesi için Floransa Sanat Üniversitesi yönetimi ile protokol imzalanması konusunda görüş birliğine vardı.
Ziyaret kapsamında ayrıca, uygulama mutfaklarındaki çeşitlilik, başlangıç mutfakları ile ileri düzeydeki mutfaklar hakkında bilgi alan Rektör Coşkun ve beraberindekiler, üniversite öğrencilerinin iş yaşamına hazırlanması, işletme deneyimi kazanmaları ve üniversitelerin halka açık restoran vb. uygulamaları konusunda Floransa Sanat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Luca Bucciarelli ile görüş alışverişinde bulundular.