Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, üniversite olarak Uluslararasılaşma” çabalarına ağırlık verdiklerini söyledi.
Tayvan Büyükelçiliği Ekonomi ve Kültür Misyonunun, Tayvan Yeni Yılı kapsamında gerçekleştirdiği Tayvan-Türkiye arasındaki Fırsat ve Zorluklar” konulu toplantı, Bolu Highway Otel'de yapıldı.
Moderatörlüğünü AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamer Kasım'ın yaptığı toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu temsilcisi Dr. James Chen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, BTSO Başkanı Emin Semercioğlu, AİBÜ Fakülte Dekanları ve Tayvanlı Yetkililer katıldı.
Tayvan Büyükelçiliği Ekonomi ve Kültür Misyonu Temsilcisi Dr. James Chen, Bolu'nun Ankara ve İstanbul gibi Türkiye'nin iki büyük kenti arasındaki stratejik konuma dikkat çekerek, Ülke olarak Bolu'yu daha yakından tanımak ve yeni işbirlikleri kurmak istiyoruz. İki ülke arasında doğrudan uçuş, serbest ticaret, bilimsel destek gibi konularda Bolulu dostlarımızın köprü olacağına inanıyoruz” dedi.
“Bolu, Turizm ve Üniversite Şehri”
Bolu'nun, eğitim, ticaret, kültür ve turizm olanaklarının tanıtıldığı toplantıda yapılan konuşmalarda, Bolu'nun Üniversite ve Turizm kenti olduğuna vurgu yapıldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun toplantıda yaptığı konuşmada, Tayvanlı yetkililere Üniversite ve Bolu'ya gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.
“Kültürlerin benzerliği açısından Uzakdoğu coğrafyası aslında bizlere hiç de uzak değil.” diyen Coşkun, iki ülke arasında ve Bolu özelinde eğitim başta olmak üzere her alanda samimi ilişkilerin geliştirilmesinin önemine değindi.
Coşkun, Yaklaşık bir ay önce Sayın Chen üniversitemizi ziyaret etti. Ziyaret sonucunda, lisans ve lisansüstü düzeylerde öğrenim gören öğrencilerin değişimi konusunda işbirliği sağlanması amacıyla protokol imzaladık. Bu kapsamda, Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elamanlarına, Tayvan doktora ve lisans bursları aktivitelerine ilişkin yazılı ve online bilgi verilecek ve üniversitemize öncelik sağlanacak.” diye konuştu.
AİBÜ'nün ana hedefleri arasında Uluslararasılaşma” bulunduğunun altını çizen Rektör Coşkun, Mühendislik Fakültemiz ve yeni kurduğumuz Teknoloji Fakültemiz ile ülkemizde bu alanda söz sahibi olmak istiyoruz. Bu anlamda İletişim ve Bilgi Teknolojileri konusunda dünyanın bir numaralı ülkelerinden olan Tayvan'la yapılacak işbirliğini önemsiyoruz.” dedi.
Rektör Coşkun, Tayvan'ın resmi dilleri arsında olan Çince'nin önümüzdeki yıldan itibaren Yabancı Diller Meslek Yüksekokulunda okutulacağını da açıkladı.