BOLU Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, İletişim Fakültesi'nin açılışında öğrencileri Dilay Gül'ün sınıf arkadaşı tarafından boğazının kesilerek öldürülmesine değinirken, İlişkilerimize dikkat edelim, böyle zorlamayla sevgi gelişmez. Sevgi muhabbetle, karşılıklı olur. Anne ve babalarınızın da onlardan haberi olsun. Onlardan izinsiz hareket etmeyin" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bu yıl öğrenime açılan İletişim Fakültesi'nin açılış töreni, üniversitenin kültür merkezinde yapıldı. Açılış törenine Rektör Prof.Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, akademisyen ve öğrenciler katıldı. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selami Özsoy, 2008 yılında bölümün açılması için ilk adımların atıldığını hazırlatırken, "2012 yılında resmi kuruluş kararı alınan fakülte bu yıl ilk öğrencilerini aldı. Şu an 50 öğrenciyle eğitim öğretime başladık" dedi.

"SEVGİ KARŞILIKLI OLMALI"

Rektör Prof.Dr. Coşkun, geçen hafta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu öğrencisi Dilay Gül'ün sınıf arkadaşı tarafından boğazı kesilerek öldürülmesi olayı nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, öğrencilere ilişkileri konusunda tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere sevginin muhabbetle ve karşılıklı olduğunu anlatan Prof.Dr. Coşkun, şöyle konuştu: "Gerede'de geçenlerde çok üzücü bir hadise yaşadık. Öğrencilerimiz geleli 10 gün olmuş ve aynı sınıftaki arkadaşını katletmiş. Mesele ne; bir genç diğerine aşık olmuş ve sevgisini zorla kabul ettirmek istemiş. Bu olmaz; zorla sevgi olmaz. Annenin çocuğuna duyduğu sevgi doğal, tabiidir. Öğrencinin hocasına sevgisi öyledir, doğaldır. Ama iki insanın birbirine duyacağı sevgi karşılıklı olmalıdır. Tek taraflı zorlamayla bu olacak iş değildir. İster erkek, ister kız olalım hiç önemli değil. Madem seviyoruz sevdiğimiz insanı nasıl üzebiliriz?"

Rektör Prof.Dr. Coşkun sevginin muhabbetle gelişeceğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunlar şaka işler değildir. Gençler, hayatınızdaki bütün kararları alırken dikkatli olun. Ben üniversiteyi kazandım, tek başımayım özgürüm' diye bir şey yok. Size bir şey olduğunda hocalarınız ve en önemlisi aileniz üzülüyor. Ben o ailenin duyduğu acıyı nasıl ortadan kaldırabilirim? Her birinizin anne ve babası sizleri bize emanet ediyor. Sizin burada yaşayacağınız olumsuzluk bizi burada derinden üzüyor. İlişkilerimize dikkat edelim, böyle zorlamayla sevgi gelişmez. Sevgi muhabbetle, karşılıklı olur. Anne ve babalarınızın da onlardan haberi olsun. Onlardan izinsiz hareket etmeyin. En azından akıllı düşünün. Sizi tehdit eden, sizi üzen ne olursa olsun yakın arkadaşınız, hocanız herhangi bir fiziki durum ne olursa olsun öncelikle danışman hocalarınızla yada bölüm başkanınızla bunu paylaşın. Bizi üzecek en küçük bir şeye müsade etmeyiz. Gençlerimizi önemsiyoruz." DHA