Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin de üyesi olduğu, 47 ülkedeki yükseköğretim kurumlarını temsil eden ve gelişmelere katkıda bulunan Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (European University Association - EUA) 14. yıllık konferansı ve genel kurulu, 11-12 Nisan 2013 tarihlerinde Belçika'nın Gent şehrinde gerçekleştirildi.
Gent Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa, Üniversitemizi temsilen Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cabir Terzioğlu katıldı.
İki gün süren konferansın ilk gününde görev süreleri dolan EUA Yürütme Kurulu Üyelerinin yerine yeni üye seçimleri gerçekleştirildi. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve birliğe üye Türk Üniversiteleri Rektörlerinin çabalarıyla, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, 214 oyla EUA Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
“Avrupa Üniversiteleri - Küresel Katılım” ana gündemi ile gerçekleştirilen konferansın ikinci gününde, Avrupa Yüksek Öğreniminin uluslararasılaşması, kurumsal stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanması, global araştırma alanında Avrupa üniversitelerinin yeri ve yüksek öğrenim sistemlerinin değişen şekli konularında sunumlar ve toplantılar gerçekleştirildi.