Rektörlük Senato Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Genel Sekreter Murat Tok, BATİKAF Koordinatörleri Prof. Dr. Arzu İlçe ve Doç. Dr. Ferudun Kaya, Yetenek Kapısı Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Hüsamettin Akar ve fuar sekreteryası Zeynep Çolak ile öğrenci toplulukları başkan ve başkan yardımcıları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Alişarlı, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yıl boyunca 10 farklı ilde kariyer fuarları gerçekleştirileceğini, Batı Karadeniz bölgesinin en büyük kariyer fuarı olacak BATİKAF'ın da, bu fuarlardan biri olduğunu söyledi.

Rektör Alişarlı, BATİKAF'ın, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi 12 üniversitenin ortaklığında, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini kaydederek, Fuarda, en büyük paydaşlarımızdan biri de siz öğrencilerimizsiniz.” vurgusu yaptı.

Alişarlı, özetle BATİKAF, kariyerinizi geliştirmeniz adına sizlere önemli fırsatlar sunuyor, kapılar açıyor. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, iş ve staj duyurularını, bilgilendirmelerini, çalışmalarını BATİKAF'a kaydolmuş öğrencilere ve firmalara yapacak. Böylece BATİKAF sizler için hem öğrenciyken hem de mezuniyet sonrasında iş ve staj olanakları açısından önemli fırsatlar sağlamış olacak. Fuar tamamlandığında asıl kapı Cumhurbaşkanlığı tarafında açılacak. Mesela yaz aylarında birçok kurumda memurlar izinlerini kullanıyorlar. Yetenek Kapısı'nda kaydı olan öğrencilere, bu süre zarfında buralarda deneyim edinmeleri için davetiyeler gelecek. Bunun için öncelikle Yetenek Kapısı'na, BATİKAF'a kayıt olmanızı ve bunları arkadaşlarınızla paylaşarak, onları BATİKAF'a davet etmenizi istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere, paydaş üniversitelerin öğrenci toplulukları ile iletişim kurarak birlikte çalışmalarını öneren Rektör Alişarlı, Böylece, diğer üniversitelerin öğrenci toplulukları ile bir dostluk kapısı da kurabilirsiniz. Bu çalışma sırasında eminim çok güzel dostluklar, arkadaşlıklar edineceksiniz. Bu sadece kendi yaşıtlarınızla değil, iş insanlarıyla da olacak. Böyle bir fırsat da yakalamış olacaksınız aynı zamanda. Büyük ve köklü firmaların temsilcileri ve ünlü konuklar olacak fuarda. Çok farklı kapılar açılacak sizler için. Güzel bir söz vardır: ‘Bin kapı, hiç kapı; bir kapı, bin kapı' derler. Yetenek kapısı da aslında böyle bir şey. İsmini de buradan alıyor.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, BATİKAF Koordinatörleri Prof. Dr. Arzu İlçe ve Doç. Dr. Ferudun Kaya, Yetenek Kapısı Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Hüsamettin Akar ve Genel Sekreter Murat Tok ile birlikte öğrencilerden gelen soruları cevapladı; öğrencilerin önerilerini değerlendirdi. Elif Erdoğan