AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun artık üniversiteli oldu diye ailelerin çocuklarını başıboş bırakmaması gerektiğini söyleyerek Ailelerin sahip çıkması bize yardım noktasında önem arz ediyor. Yoksa yasadışı bir oluşum veya sağlığı ilgilendiren, bağımlılığı ilgilendiren bazı konularda bir bulaşınca geri dönüşü yok” diye konuştu.

Bu sene AİBÜ'ye 5 bin 617 öğrenci kayıt oluyor. Yeni gelen öğrencileri her fakülte önünde stant açarak bilgilendiren ve kötü arkadaş ve arkadaşlıklar ile illegal örgütler ve uyuşturucuya karşı uyaran İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmasını değerlendiren AİBÜ Rektörü prof. Dr. Hayri Coşkun ailelerin de üniversiteyi kazandı diye çocuklarının üzerinden ilgilerini çekmemeleri gerektiğini belirtti.

Gençlerin eğitilmesinde ailelere ihtiyaçları olduğunu belirten Coşkun, geri dönüşü olmayan yollara girildikten sonra gencin sadece ailenin sorunu değil, toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade etti. Coşkun, Ailelerin sahip çıkması bize yardım noktasında önem arz ediyor. Yoksa yasadışı bir oluşum veya sağlığı ilgilendiren, bağımlılığı ilgilendiren bazı konularda bir bulaşınca geri dönüşü yok” dedi. Coşkun şöyle konuştu: Ailelerin sahip çıkması bize yardım noktasında önem arz ediyor. Yoksa yasadışı bir oluşum veya sağlığı ilgilendiren, bağımlılığı ilgilendiren bazı konularda bir bulaşınca geri dönüşü yok. Geri dönüşü yok ve bu konunun aileyi ilgilendirdiği gibi daha sonra bütün toplumu ilgilendiriyor. Devleti ilgilendiriyor. O açıdan bu konuya anne baba, aile, toplum, devlet olarak sahip çıkmalıyız ki sağlıklı bir geleceğe sahip olalım. Arkadaş çevresi de çok önemli. Hem mesleki açıdan hem kültürel, hem sportif hem de diğer alanlarda sosyal alanlarda gelişimlerini sağlamak durumundayız. Bizim üzerimize düşen görevler var ama anne babalara da büyük görev düşüyor”

“Ceviz, ailenin ekonomik geleceğini kurtaracak”

Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi'nin iyi bir tarım uygulaması içerisinde yapıldığı takdirde ailenin ekonomik geleceğini kurtarabilecek güçte olduğunu söyleyen AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayata geçirilen bu projenin Bolu için çok isabetli olduğunu ifade etti.

Bir gıda mühendisi olarak cevizin faydalarını sayan Prof. Dr. Hayri Coşkun, cevizin sağlığa önemi kadar Bolu ekonomisine de olumlu etkilerinin olacağını söyledi. Coşkun, doğru yapıldığı takdirde bu işle ilgilenen ailelerin ekonomik geleceklerinin kurtulabileceğini ifade etti. Coşkun katıldığı Köroğlu TV Ana Haber Bülteni'nde şu açıklamayı yaptı: Ceviz bitkisel olarak iyi bir protein kaynağı. Yağ içeriği yönünden insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bazı yağ asitlerinin bulunduğu kaynak. Mineral ve vitamin bakımından ihtiyaç duyulan önemli bir meyve. Meyve yetiştiriciliği açısından ceviz başka öneme de sahip. Cevizin bırakın meyvesini, ağacı bile mobilya sanayi bakımından önem taşıyor. Bir de tabi Bolu hemen her bitkinin yetişmesi için iyi bir rakım ve iklime. Bolu'da ceviz yetiştiriciliğini teşvik için yer yer bazı programlar yaptım rektörlük olarak. İnşallah Ekim ayı içerinde de Bolu tarımını masaya yatıracak bir panel düzenleyecek Ziraat ve Doğa Bilimleri fakültemiz. Ceviz ailenin iyi bir tarım uygulaması içerinde yapıldığı takdirde ailenin ekonomik geleceğini kurtarabilecek güçte. O yüzden Sayın Valimizi takdir ediyorum çok isabetli bir uygulama başlattı. Sayın valimizin gerçekleştirdiği bu proje aradan birkaç yıl geçtikten sonra önemi daha iyi anlaşılacak. Biz de elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Valimizle de görüşüyoruz bu konuda”