Haber: Fahri Gündüz

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, Ligde alınan Menemen karşılaşmasından sonra rakiplerle açılan puan farkı sonrası durum değerlendirmesi yaptı. Ligin ilk yarısında 7. haftada mental olarak biten iki puanla Boluspor’un başına geçtiğini şuanda ise 24. hafta sonunda 26 puan alarak zorlu haftaları geride bıraktıklarını dile getiren Erginer, “Daha işimiz bitmedi. Aynı konsantrasyonla çalışmalarımızı yapacağız” dedi.

“GELDİĞİMİZ GÜNDEN BERİ ÇOK ÇALIŞTIK”

Ligin ilk yarısında Menemenspor maçıyla Boluspor’daki görevine başladığını ifade eden Erginer; “Geriye baktığımızda ilk yarıdaki Menemen maçı ve ikinci yarıdaki Menemen maçına kadar nerdeyse bir ilk yarıyı bitirmiş bulunuyoruz. Geldiğimiz günden beri çok çalıştık. Takım üzerinde oyuncularımıza o zamanki kadro yapılanması ile çok mücadele verdik. Sağ olsunlar oyuncularımız da buna inandı ve çok çalıştılar iyi algıladılar” şeklinde konuştu.

“4 KARŞILAŞMA SONUNDA BİLE HİÇBİR ZAMAN KARAMSARLIĞA DÜŞMEDİK”

Hiçbir şekilde inançlarını kaybetmediklerini aktaran Boluspor teknik direktörü Reha Erginer: “Tuzlaspor maçına kadar oynadığımız ve kaybettiğimiz 4 karşılaşma sonunda bile hiçbir zaman karamsarlığa düşmedik. Biz içimizde inandık, başardık. Oyuncularımız buna çok iyi adapte oldular ve ilk ışığı Tuzlaspor maçında verdiler. Orada derin bir nefes aldıktan sonra Balıkesirspor maçında çok kötü oyun beni de mutlu etmedi. Ona rağmen son dakikalarda attığımız gol verilse 3 puan bizim olabilirdi. Oyuncularım bile Balıkesirspor maçı sonrası bana gelip ‘Bu işin içinden hepimiz birlikte çıkacağız. Bu kötü oyunu unutturacağız’ dediler Kazanmamıza rağmen Tuzla maçındaki oyun dışarıdaki kişileri memnun etmese de maçın istediklerine baksak ne kadar çok verimli bir karşılaşma oynandığını Boluspor’un nerelerde üstün olduğunu göre biliriz biz bunları verilen istatistiklerde göre biliyoruz.”

“ZOR BİR RAKİPLE OYNAYACAĞIZ”

Hafta sonu oynanacak olan Bursaspor maçıyla ilgili düşüncelerini de paylaşan Erginer; “Menemen maçını kazandık rakip kaybetti. Bizim açımızdan çok önemli bir puandı. Şuanda ne kadar rahatız desek yalan olur. Futbolda konsantrasyonu bozmaya gerek yok. Aynı ciddiyetle inançla rakip Bursaspor’un geriden gelip nasıl reaksiyon gösterdiğini Akhisar maçında gördük. Zor bir rakiple oynayacağız. Çok zor bir karşılaşma olacak oyuncularımıza da bunu anlatıyoruz analiz yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“TAKIMIN LİGDE KALMASI İÇİN ÇOK MÜCADELE EDİYOR”

Erginer kaptan Gökhan Sazdağı için sorulan soru sonrası da şunları ifade etti; “Gökhan alınan sonuçlara rağmen takım içinde iyi kaptanlık yaptı. Arkadaşlarına destek oldu. Bize yardımcı oldu. Takımın ligde kalması için çok mücadele ediyor. Tam bir kaptan” ifadelerinde bulundu.

“ARDA VE ENSAR’I İZLEYİP ALDIM”

Boluspor teknik direktörü Reha Erginer, alt yapıdan çıkan Arda ve Ensar içinde görüşlerini paylaşarak şunları ifade etti; “Arda ve Ensar’ı izleyip aldım. Ben profesyonel olmasını istedim Boluspor’da kalıcı bir şeyler bırakmak istiyorum. İkisine de güvendim ve forma şansı verdim. Çok zorlu maçlarda Arda’yı oynattım, oynatmadım diye de eleştirildim. Geçtiğimiz günlerde bir süreç geçirdi. Ben niye Arda’yı oynatmayayım. Bindiğim dalı niye kesiyim. Ben ona ve Ensar’a çok güveniyorum. Menemen maçında Ensar uzun süre resmi maç oynamamış ve risk alarak şans verdim. Verdiğim süre içinde katkı yapmaya çalıştı. Şimdi bir oyuncu daha var. Onu da yukarı alacaktım. Mevki olarak kalabalık alamadım şimdi. Onu da önümüzdeki günlerde A takım içine atacağım. Ben burada kalıcı bir şeyler bırakmak istiyorum. Boş vakitlerimizi boşa bile harcamıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“ÇOK GÜÇLÜ BİR OYUNCU”

Boluspor’da devre arasında takıma katılan Kabongo Kasongo konusunda da konuşan Reha Erginer şunları dile getirdi: “Oyuncu geç geldi, erken gelecekti. Covit olmuştu. Bu süreç transferi oyaladı. Birde transferin son günü Türkiye’ye gelip imza attırdık. Tam işler yoluna girerken sakatlığı olunca işler uzadı. Çok güçlü bir oyuncu. Ondan faydalanacağız. kendisi Boluspor’a katkı yapacaktır” dedi.