AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığına sunulan başvuruların değerlendirilmesi sonucu 2013 yılı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı okullarda toplam 17 Proje kabul edildi.
Konu ile ilgili bir açıklama yayımlayan İl Milli Eğitim Müdürü şu ifadelere yer verdi; 17 Proje ile 738 kişinin faydalanacağı ve toplamda 961.775 Avro hibe almaya hak kazanmıştır.
Projesi geçen Okul/Kurumlar: Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeniçağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi, Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Yeniçağa Mesleki Eğitim Merkezi, Gerede Mesleki Eğitim Merkezi, Bolu İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Bolu Ticaret Meslek Lisesi, Yeniçağa 60.yıl Çok Programlı Lisesi, Bolu Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Şahinoğlu Bilgisayar İnşaat Kırtasiye San.ve tic.Ltd.Şti.
Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüz Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak "Avrupada Ecvet Uygulamalarının İncelenmesi" adlı VETPRO projesini de yürütecektir 28 Katılımcı içeren Projenin bütçesi 36890 Avrodur. Proje Koordinasyon Ekibimize, Okul /Kurumlarımıza çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılar dilerim.”