Bolu İHH’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz ve dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyaç sahipleri zor günler geçiriyor. Milyonlarca kişi Ramazan’da yeniden hatırlanmanın umudunu taşıyor. 29 yıldır olduğu gibi bu Ramazan da ihtiyaç sahiplerine, hatırlanmayı bekleyen kimsesizlere ve sıkıntıya düşmüş çaresizlere umut olmak için çalışacağız. Biliyoruz ki; iyilik paylaşıldıkça umut var olmaya devam edecek. 29 yıldır her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. Yardımların çoğu Türkiye’deki muhtaçlara yapılacak. Bolu – İHH olarak geçen yıl ramazan ayında 1100 aileye ulaştık. Bu ramazanda da yine ilimiz ve ilçelerimizde 1100 ihtiyaç sahibine ulaşacağız. Dağıtacağımız gıda kolisinin yanında her aileye 5 Kg. un, tavuk ve patates vererek bu ramazanı rahat geçirmelerini sağlayacağız.”

“ÇOCUKLAR, RAMAZANI HEYECANLA BEKLİYOR”

“İlimiz ve ilçelerimizde çocuklar için hazırladığımız sürprizler arasında bayramlık kıyafetler de var. En az 200 ihtiyaç sahibi ve yetim çocuğu bayramlık kıyafetlerle sevindireceğiz. Hayırseverler, ister ilimizde olsun isterse dünyanın dört bir yanında 150 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek.”

“ZEKAT VE FİTRELERİNİZLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YÜZLERİ GÜLECEK”

“Salgının etkisi tüm dünyada devam ediyor. İhtiyaç sahipleri daha fazla yardıma muhtaç hale geldi. Bu yıl zekat bağışlarınızla dertlere derman olabilir, bir umut bekleyenlerin yüzünü güldürebilirsiniz.

İftarlıklar ulaştırılacak. Yurt dışında bulunan yetimhanelerde iftar ve sahur sofraları kuruyoruz, 20 TL katkıda bulunarak bir yetimin iftarlığını karşılayabilirsiniz. Sağlık tedbirleri kapsamında toplu iftarlar yerine herkesin kendi yaşadığı yerde sofra kurması sağlanacak. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda da yine iftariyelikler hazır edilecek.”