Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şube Başkanı Ömer Aşık, Kendisini engelli gibi gösteren kişiler, insanların duygularıyla oynayarak yardım topluyor” dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şube Başkanı Ömer Aşık, açıklamada, Bolu halkının her zaman engellilerin yanında olduğunu belirtti. Ramazan ayında duygu istismarının arttığını vurgulayan Aşık, Halkın bizden desteğini esirgemediğini fark eden bazı insanlar, maalesef sahte evraklarla ve makbuzlarla vatandaşlarımızdan yardım topluyor. Biz engellilere hiçbir şekilde faydası olmayan bu kişiler, tamamen kendi çıkarları için vatandaşlarımızı dolandırıyorlar” ifadesini kullandı.
Aşık, kuruluş ve derneklerin yardım toplayabilmesi için valilik ya da belediyeden izin alması gerektiğini kaydederek, Beş liralık makbuzla yüzlerce hatta binlerce liralık vurgun gerçekleştiriyorlar. İnsanların duygularıyla oynayarak yardım topluyorlar. Başka illerden gelen ve kendisini engelli gibi gösteren kişiler, insanların duygularıyla oynayarak yardım topluyor. Bu kişilere yardım yapılmasını istemiyoruz. Bunlar insanları dolandırıyor. Bu tür yardım toplayan kişileri, halkımızın polis ya da zabıta ekiplerine bildirmesi gerekiyor” dedi.