MHP İl Başkanı Mustafa Ramazan, 18 Mart Çanakkale Zaferi'yle ilgili olarak yazılı basın açıklaması yayınladı. Ramazan, Milliyetçi Hareket Partisinin inançlı, fedakar kadroları buna dur demeyi bilecek ve bir destan daha yaratacak güç ve inançtadır. Çanakkale savaşı, Milli Mücadele, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından bir derstir” dedi.
Çanakkale Zaferi'yle ilgili basın açıklaması yayınlayan MHP İL Başkanı ustafa Ramazan, Çanakkale'de gerekli dersi almayarak ülkeyi bölmek isteyenlerin bu günde aynı dersi alacaklarını belirtti. Mustafa Ramazan tarafından yayınlanan basın açıklaması şu şekilde;
Çanakkale Savaşı tarihe ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” sözünü yazdıran büyük bir destandır. En ufak bir tereddüt dahi göstermeden ileri atılan ve şehadete koşan Çanakkale kahramanları, Türk-Kürt demeden cephede omuz omuza mücadele etmiştir. Vatan topraklarını ve bağımsızlığımızı korumak için varını yoğunu ortaya koyan bir milletin, tarih sayfalarından silinemeyecek Çanakkale destanını yazmışlardır.
Çanakkale Zaferi Büyük Önder Atatürk'e Türk Askerinin gücünün yedi düvele karsı tekrardan doğuşu ve Türkiye Cumhuriyetinin İlelebet baki kalacağının müjdecisi olmuştur. Çanakkale'de feda edilen bir nesil, Türk istiklalinin ve Cumhuriyetinin harcına karışmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin gerçek kurucusunun yüce Türk Milleti olduğunu bir kez daha hafızalara kazınmıştır. Aradan 97 yıl geçmiş olmasına rağmen Batı denilen Emperyalist güçler hala o yaptıkları hesaplardan vazgeçmemişler ama günümüzdeki metot ve stratejilerini değiştirmişlerdir. Artık hesapları içten vurmaktır, bunun için devletin dahilinde bulunan iktidar güçlerini kendi emelleri için her türlü şartta kullanmaktadırlar.
Bu gün Ordusunu suç örgütü yapan, askerini hain ilan eden memleketi bilmem kaç etnik kimliğe bölen memleketin şehit kanıyla sulanmış topraklarını ve değerlerini satan, Ay yıldızlı bayrağın yanına başka paçavralar koyan, her türlü dili kabul eden Misak-ı Milli'nin değerini bilmeyen, yüce dinimizi siyasi çıkarlar için çekinmeden kullanan, gaflet ve delalet içinde olanlarla birlikte hareket ederek Sevr hayallerini geçekleştirmek istemektedirler. İşte Memleket bu halde iken, Milliyetçi Hareket Partisinin inançlı, fedakar kadroları buna dur demeyi bilecek ve bir destan daha yaratacak güç ve inançtadır.
Çanakkale savaşı, Milli Mücadele, Türklüğü küçümseyen, onuruna ve kutsallarına el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarını nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından bir derstir.
Milliyetçi Hareket Partisi Yüce Türk Yurdu, Türkiye Cumhuriyetinin tek devlet, tek bayrak ve tek dil olarak yaşayacaktır. Bunun içinde Çanakkale ruhuyla mücadele edecektir. Yurduna alçakları uğratmamak uğruna göğüslerini siper eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ne Mutlu Türk'üm Diyene!