Bu yıl farklı bir görünüm ile Bolululara hizmet verecek olan Ramazan Sokağı, bugün öğleden sonra açılacak. Açılış Atatürk Orman Parkı'ndan Mehteran eşliğinde kortejle başlayacak ve Karaçayır'daki ‘Ramazan Sokağı' alanına kadar yapılan yürüyüşün ardından hizmete girecek.
Bu kez ‘Ramazan Sokağı' diğer Ramazanlara göre farlı olacak. Ramazan Çadırlarının yerini bu yıl ‘Ramazan Villaları' alacak. Her yıl görmeye alışık olduğumuz Ramazan Çadırlarının yerine bu kez daha modern ve farklı görünümü ile ‘Ramazan Villaları' Karaçayır'ı süsleyecek. Bununla birlikte Âşık ile Maşuk'tan, mehteran takımına, semazen gösterilerinden, sihirbazlara ve birçok etkinliğe sahne olacak ‘Ramazan Sokağı' Ramazan Ayı boyunca sahur vaktine kadar Bolululara hizmet verecek.
Bolulu dörrt girişimci olan Mustafa Gökalp Burkucu, Tamer Turhan, Ufuk İnceoğlu ve Ersin Yılmaz tarafından organize edilen ‘Ramazan Sokağı' farklı bir tat vermek istiyor. Ramazan Sokağı hakkında bilgiler veren Mustafa Gökalp Burkucu, Duyduk ki bu sene Ramazan Sokağı için kimse cesaret edememiş. Kimse bu organizasyonu yüklenmek istememiş. Bizde Bolulu dört arkadaş olarak ‘Ramazan Sokağı'na' nasıl görsellik katabiliriz? Nasıl güzel bir organizasyon yapabiliriz diye oturduk düşündük. Sonra Belediye Başkanımızın yanına gittik. Sağolsun bu konuda bize destek oldu. Biz Ramazan Sokağı'nı bu sene güzel bir organizasyon şeklinde yapmak istiyoruz. Nasıl yapacağız? Bunun örnekleri olarak Bursa'da, İzmit'te, Hamamönü'nde yapılan organizasyonlar değerinde, güzel bir görsel şov düşüncemiz var. Daha önce maalesef Ramazan Sokakları Bolumuz'da istenilen çıtaya çıkamadı. Biz bu sene örnek olacak bir organizasyon yapmak istiyoruz. Ne yapacağız? Pazartesi Günü Mehteran takımımızla birlikte Bolu Meydanı'ndan Karaçayır ‘Ramazan Sokağı'na' bir yürüyüş, kortej eşliğinde bir yürüyüş düşünüyoruz. Halkımız duysun istiyoruz. Halkımız buna davetli olsun istiyoruz. Bize bu konuda destek olsun istiyoruz. Onun dışında, Salı Günü Semazen Gösterisi yapacağız. Halkımızı buna davet ediyoruz. Çocuklarımıza yönelik ateş bazı olsun, sihirbaz gösterileri olsun, Âşık ile Maşuk olsun; güzel bir organizasyon peşindeyiz açıkçası. ‘Ramazan Sokağı' ile ilgili bizim yapmak istediğimiz daha çok çocuklara yönelik, gençlere yönelik, yani bildiğim ‘Ramazan Sokağı' edasında bir organizasyon istiyoruz Bolu için. Çok daha farklı bir ‘Ramazan Sokağı' yapacağız. Genel amacımız bu. Görsel olarak biz Ramazan evlerini daha çok Ramazan Villası şeklinde kullanacağız. Daha önce Bolu'da maalesef çadır kuruldu. Çeşitli platformlar kuruldu. Çokta sağlıklı olmadı. O yüzden biz dedik ki alt yapı olarak, görsellik olarak ne yapabiliriz, bu işi kimler profesyonel yapıyor? O şekilde referanslarını örneklerini aldık. Öyle bir çalışma yapmak için elimizden geldiğince uğraşıyoruz. Esnafımızı davet ediyoruz. Bize bu konuda gelip destek olurlarsa ne mutlu Bolu için” dedi.