Boluspor Basketbol Takımı'nın tecrübeli sporcusu Ramazan Öksüz bilinmeyenleri anlattı. Öksüz, Türkiye'nin birçok önemli takımında yer almış. Son durağı Boluspor. Şehri o kadar benimsemiş ki, deplasman ya da gezi amaçlı şehir dışına çıktığında Bolu'ya dönmek için can atıyor.
Ramazan Öksüz'ü tanıyabilir miyiz?
1986 yılında Rize'de doğdum. Çocukluk yaşantım Rize'de geçti. Basketbola 1999 yılında Ülkerspor altyapısında başladım. İlk antrenörüm Taner Günay'ın üzerime çok düşmesi, sahiplenmesi sayesinde basketbola severek başladım. Trabzonspor, Antalya Kepez Bld, Gaziantepspor, Uno İstanbulspor gibi birçok kulüpte forma giydim. Son üç sezondur kırmızı beyazlı formayı giyiyorum. Boluspor'da forma giymekten gurur duyuyorum.
Başka mesleğin var mı? Basketbolcu olmasaydın ne yapardın?
Başka bir mesleğim yok. Profesyonel sporcuyum. Okul olarak spor yönetimi okudum. Hayatımın tamamı sporla geçiyor diyebilirim. Ama sporcu olmasaydım baba mesleği olan inşaatçı olmak isterdim. Babam iyi bir müteahhit, ben de onun yolunda gitmek isterdim.
Türkiye'de ya da Avrupa'da örnek aldığınız biri var mı?
Her oyuncunun olduğu gibi benim de örnek aldığım ağabeylerim oldu. Hatırlayanlarınız vardır eski basketbolculardan Haluk Yıldırım, her yönüyle örnek alırdım. Sadece sporcu kişiliği değil duruşu, aile yaşamı beni çok etkilemişti. Basketbola ilk başladığım zamanlar hep Haluk ağabey gibi olmak istemişimdir.
Antrenmanlar ve maçlar dışında nasıl vakit geçiriyorsun?
Daha çok evde vakit geçiririm. Güzel film olduğunda sinemaya giderim. Bunlar haricinde boş vakitlerimde Ankara-İzmir arası gezerim. Takım arkadaşlarımla Bolu'nun doğal güzelliklerini keşfetmeye çalışırız. Ayrıca Boluspor futbol takımı'nın maçlarına da kaçırmamaya çalışırım.
Basketbola yeni başlayan genç arkadaşlara tavsiyeleriniz var mı?
ÇALIŞIN ÇALIŞIN ÇALIŞIN! Gerçekten istiyorsanız, inanıyorsanız ve seviyorsanız basketbolu oynayın. İçiniz de bu işe inanç ve heyecan yoksa yol yakınken bırakın ve eğitime yönelin. Ülkemizde her ikisini aynı anda yürütmek gerçekten zor oluyor. Şöyle de bir gerçek var Türkiye ligleri kaoslu ve 1. ligde 5-6 yabancının ikinci ligde 2 yabancı oyuncunun oynadığı bir ligde gerçekten oyunca olmak çok zor. Yabancı sayısının bu denli çok olduğu kulüplerde genç arkadaşların forma sansı bulması çok zor olur. Bu nedenle bu işe başlamadan önce çok iyi düşünmeleri ve şartların zor olduğunu bilmelerini isterim.
Bir hedefin var mı?
Evet benim büyük hedeflerim var diyebiliriz. Boluspor basketbol takımının kaptanı Çağdaş Çalış nasıl memleketi Bolu'ya basketbolun gelmesine öncülük yaptıysa benim memleketim olan Rize'de bunu başarmak ve en güzel yerlere o takımı getirmek istiyorum. Bunun için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. İnşallah Bolu'da olduğu gibi Rize'de de basketbolu sevdirip genç arkadaşları yetiştirmek istiyorum.
Boluspor basketbol takımının hedefi ne?
Şuan bu hedefin neresindesiniz? Hedef tabii ki bir üst lige çıkmak ama bulunduğumuz grup ve bu yılki bütçe ve takım kadroları bakımından çok iyi takımların olması işimizin hiçte kolay olmadığını gösteriyor. Şuanda benim düşüncem ilk hedefim Boluspor basketbol takımının son 6'ya play-off'lara kalabilmektir. Bu hedefe de ulaşabilecek çok güzel ve kuvvetli bir takımımız olduğunu inanıyorum.
Gizli yetenekleriniz var mı?
Bu soruya bir şey diyemiyorum ama benim bildiğim bir yeteneğim yok. Sağlıklı bir şekilde nefes alıyor olmak, spor yapabiliyor olmak, gezip yürüyor olabilmek yeteneklerin en büyüğü sanırım.