Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, ramazan davulcularıyla ilgili 43 mahalleden sadece 8'inden müracaat geldiğini söyledi.
Ramazanda, iftar vaktinin top atışlarıyla haber verildiğini, yatsının ardından teravih namazlarının kılındığını ve çeşitli sokak etkinlikleri düzenlendiğini anımsatan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ramazanın yaz mevsimine denk gelmesiyle teravih namazlarının açık alanlarda kılınması gibi davul geleneği de değişmeyen geleneklerimiz arasında yer alıyor. Oruç tutmak isteyen vatandaşlara sahur vaktini haber vermek adına böyle güzel bir geleneğimiz var ancak bu gelenek de yavaş yavaş rağbet görmemeye başladı" diye konuştu.
Davarcıoğlu, vatandaşların artık mahalle aralarında gezen davulcuları istemediğini belirterek, Ramazan davulcularıyla ilgili 43 mahallenin sadece 8'inden müracaat geldi. Bu sayı ilerleyen günlerde aratabilir. İsterdik ki 43 mahallenin 43'ü de müracaat etsin ama ne yazık ki bu geleneğimiz artık önemini yitiriyor. Artık insanlar çalar saat ya da cep telefonlarıyla sahura kalkıyor veya kendilerine güveniyorlar. Birçok alanda olduğu gibi ramazan davulculuğu adetimiz de teknolojiye yenik düştü” ifadesini kullandı.