İstanbul Bolu İl ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Gülen ve Geredeli Ünlü Şarkıcı Ramazan Çelik Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Dernek Başkanı Turgut Gülen, Sivil Toplum Örgütleri ekonomiye, topluma, sosyal dayanışmaya, birlik ve beraberliğin pekişmesine katkıda bulunmak için vardır. İstanbul Bolu İl ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği sadece bir yöresel dernek gibi değil toplumumuza, ülkemize daha da yararlı çalışmalar yapmak amacı ile çalışmaktadır. İstanbul'un her ilçesinde önemli sayıda Bolu'dan gelen hemşehrilerimiz yerleşiktir. Bizler yaşadığımız yeri ve çevreyi severken aynı zamanda geldiğimiz yöreleri de unutmuyoruz. İstanbul'da yaşayanların sorunlarını, mutluluklarını paylaşarak birarada birlik içinde yaşarken geldiğimiz yöreler için de çabamız ve çalışmalarımız oluyor. Kaynaşma çabalarımızın biraraya gelerek pekişmesini istiyoruz” dedi.

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ ARTIK CİDDİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da konuşmasında farklı illerde de bulunan hemşehri derneklerinin önemli birer merkez durumuna geldiğine dikkat çekti. Başkan Yılmaz, Dernekler, toplumun gelişimi, ilerlemesi ve sorunların aşılması adına yararlı çalışmalarda bulunmaktadır. Bolu Belediyesi olarak hemşehri derneklerini önemsiyor ve düşüncelerinden yararlanıyoruz. Onları ziyaret ediyor, etkinliklerine katılmaya çalışıyoruz. Karşılıklı olumlu bir ilişki içindeyiz. O arada her zaman söylediğim gibi biz hepimiz, Bolulular olarak her yöre, her bölge insanımızla güzel bir renk yumağıyız. Sevgimiz, saygımız, ülkemize olan bağımız ile daha güzel günlere birlikte yürüme inancındayız. Hemşehri dernekleri artık ciddi bir sivil toplum örgütü konumuna ermiştir. Belediye çalışmalarında önemli katkıları olduğu da bir gerçektir. Bu tür görüşmelerde belediyemizin önemli projelerini de anlatma olanağı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

HEDEF BOLU'NUN TANITIMI

İstanbul Bolu İl ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Geredeli Ünlü Şarkıcı Ramazan Çelik'te hem Türkiye'de hem de yurtdışı konserlerinde Bolu'nun tanıtımı için yoğun çaba harcadığını söyledi. Bolu için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Çelik, Bolu'nun tanıtımı ve İstanbul'da ve diğer illerde yaşayan Boluluların birbirine kenetlenmesi gerekiyor çeşitli organizasyon ve toplantılarla Boluluları biraraya getirmeyi hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a da bize sonsuz destekleri için teşekkür ediyorum”diye konuştu.