19 Eylül günü kutlanacak olan Gaziler Günü nedeniyle Bolu Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve sponsor Orhan Uçar tarafından organize edilen program öncesi, programda sahne alacak olan Bolulu Sanatçı Ramazan Çelik, Vali Yardımcısı tarafından veto edildi. Vali yardımcısı Ayhan Kartlı, gazilerimizin genel isteği doğrultusunda programa renk katması için davet edilen Ramazan Çelik ‘in programdan çıkarılmasını istedi.

Sosyal Hizmetler kapsamında düzenlenen bütün eğlence programlarında ücretsiz sahne alan Bolu sevdalısı ülke çapındaki meşhur sanatçı mı z Ramazan Çelik bu programa özel önem göstererek, gazilerimizin ve şehit yakınlarının gününe uygun bir repertuvar olsun düşüncesiyle aylar öncesinden hazırlanmaya başladı.

Bolu Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile birlikte provalara başlayan Ramazan Çelik, klasik repertuvar tarzının dışına çıkarak, Atatürk'ün en sevdiği şarkılardan biri olan Yemen Türküsü; i Burası Huştur, yolu yokuştur ile yine İzzet Babamızın çok sevdiği Bolu Türküsü; i Beyaz giyme toz olur şarkılarını koro ile birlikte söyleyerek provalar yaparak hazırlandığı sırada, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'dan şok eden veto geldi.

Ramazan Çelik, Gaziler Gününün anlam ve önemine uygun olarak Bolu Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu ile birlikte bu iki türküyü seslendirme prova çalışmalarına devam ederken Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'nın engeliyle karşılaştı.

Gazilerden bir göbek havası isteği gelirse diye endişe duyduğunu ifade eden Kartlı, Ramazan Çelik'in programdan çıkarılmasını istedi.

Aylar öncesinden bu programa odaklanarak bu iki şarkının prova çalışmalarına başlayan Ramazan Çelik ise Vali Yardımcısının bu davran ışı karşısında şok olduğunu belirterek; Biz sanatçılar nerede ne şekilde davranacağımızı çok iyi biliriz. Gazilerimiz için düzenlenen bu günde gazilerimizin isteği doğrultusunda hiçbir ücret talep etmeden bu daveti seve seve kabul ettim. Vatan savunmasında şehit düşmüş olan şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bu anlamlı gününde sahne almak benim için çok büyük bir onurdu. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'nın benim için çok anlamlı olan bu günde tamamen kendi kişisel düşüncesi içerisinde şahsımı programdan çıkarmasına çok üzüldüm. Beni gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın huzurunda düşüncesiz davranışta bulunabileceğime peşin hüküm vermesi ve bu düşüncesi çerçevesinde beni veto etmesi karşısında kahroldum. Onlar bütün Türk halkının olduğu gibi, benim de şehit ve gazilerimdir. Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza saygı da kusur edecek bir davranışta bulunabileceğimin düşünülmesi bile beni derinden yaraladı. Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı'nın şehit yakınları ve gazilerimiz adına böyle bir karar vermesini halkımızın takdirine bırakıyorum. Beni çok üzen bu veto kararı, şehit ve gazilerimize olan saygımdan ve Bolu sevgimden asla bir eksilme sebebi olmayacaktır. Geçmişte olduğu gibi yine sosyal hizmetler alanında hiçbir ücret talep etmeden halkımızın emrinde olduğumun bilinmesini istiyorum” dedi.