Onbir ayın sultanı Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi evlilik hazırlığı yapan çiftleri çıkmaza soktu. Ramazan'dan önce 'evet' diyemeyen çiftler, bayramın son gününden başlamak üzere Ekim sonuna kadar düğün merasimi için sıraya girdi. Neredeyse bir ay boyunca tek bir nikahın kıyılmadığı, tek bir düğünün yapılmadığı Bolu'da son günlerde tam anlamıyla patlama yaşanmaya başladı.

Ramazan ayının geride kalmasıyla birlikte evet” demek için kışa kalmak istemeyen çiftler nikah işlemlerine hız verdi. Bir gecede neredeyse 5-6 ayrı düğün töreninin gerçekleştirildiği Bolu'da düğün salonları yeniden dolup tasmaya başladı.

Bolu'da hafta sonları yapılan düğünlerin sayısı 20'yi aşarken yaşanan bu yoğunluk düğün salonu sahipleri ile birlikte kuyumcuları da mutlu etti. Ramazan ayının Haziran ve Temmuz ayına denk gelmesi, düğün sezonunun ilk aylarında oldukça yoğun geçmesine sebep oldu. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte, Bolu'da düğün salonlarındaki hareketlilik yeniden başladı. Bir aylık boşluk nedeniyle birçok kişi rezervasyonlarını aylar öncesinden yaptırırken, düğün salonlarının doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.

Bolu'da bulunan düğün salonları ve düğünlerde yer temini yapan oteller ile kır düğünü yapılan alanlar, 1 aylık aranın ardından ikinci döneme de hızlı bir giriş yaptı. Düğün merasimlerinin tekrar başlaması fotoğraf ve organizasyon işi yapan firmaların da işlerinin açılmasını sağladı. Bolu'da düğün organizasyonu yapan ya da mutlu çiftlerin düğün günlerini ölümsüzleştirmesini sağlayan fotoğrafçılar da bu dönemde hareketli günler yaşamaya başladı. Birçok organizasyon firması ile düğün fotoğrafçılığı yapan firmalar, düğün sayısının çoğalması üzerine geçici eleman çalıştırmak zorunda bile kaldı. Haber Merkezi