Raif Yavuz, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal'a kendi eliyle resmettiği Ahmet Baysal'ın tablosunu hediye etti.

İnsanların sağlığında onurlandırılması ve değer verilmesi gerektiğini söyleyen Gazeteci-yazar Raif Yavuz, Ahmet Baysal'a tablo yapmaya karar verdiği andan itibaren geçen süreyi gazetemize paylaştı.

Yavuz, Ben 6 defa resim sergisi açtım. Rahmetli İzzet Baysal ile beraber resimlerimiz vardır. Kendisini yakinen de tanırım. Açtığım bir resim sergisinde, O'nun bir tablosunu yaptım, tabi vefat ettikten sonra nasip oldu. Sergide bu tabloyu beğendiler, Ticaret Odası satın aldı oraya vermiş olduk. Bundan sonra tabi O'nun eserlerini yaşatmak için yeğeni Ahmet Baysal devamlı Allah razı olsun çalışıyorlar. Bir insanı öldükten sonra değil de sağlığında değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum onurlandırılması gerektiğine inanıyorum. Onun için resim albümümün içerisinde Ahmet Baysal'ın tablosunu yapmaya karar verdim ve Ahmet Baysal'ın tablosunu yaptım. Sergide de teşhir ettim. Ama kendisine ulaştırmak nasip olmadı ben bunu hediye olarak düşündüm. 2015 İzzet Baysal Anma etkinlikleri içerisinde Turizm Otelcilik Okulu'nda verilen bir davette tablomu alıp götürdüm. Kendilerine orada takdim ettim. Çok mutlu oldular ve ertesi gün tekrar bir açılışta karşılaştığımız zaman bana teşekkürlerini ifade etti tekrar. Bu tablonun İzzet Baysal Vakfı'na ait müzede hediye edildiğini söyledi. Ben çok mutlu oldum. Benimde yapmış olduğum eser olarak düşünürsem orada teşhir edilmesi beni tabi ki mutlu edecektir. İnsanlara değer verilmesi gerekiyor. İnsanların onurlandırılması gerekiyor. Maalesef biz bazı insanları değer vermediğimiz iz bırakan insanları öldükten sonra hatırlamaya çalışıyoruz. Sağlığında bu şeyler yapılsa daha iyi diye düşünüyorum” diye konuştu. Haber Merkezi