Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemi (KYS) Baştetkikçisi ve Eğitmeni Yaşar Efendioğlu, kalitesizliğe karşı savaşın eğitimli personelle kazanılabileceğini söyledi.

Efendioğlu, PTT İl Müdürlüğü idarecileri ve çalışanlarına Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEP) Başkanlığının toplantı salonunda düzenlenen seminerde kalite belgesinin önemi hakkında bilgi verdi.

Efendioğlu, amaçlarının Türkiye'de kalite yönetim sistemini yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Sistemin sağladığı avantajlar, müşteri odaklılık ve müşterilere davranış biçimleri konusunda PTT çalışanları bilgilendirdiklerine dikkati çeken Efendioğlu, "Kalitesizliğe karşı savaşımızı eğitimli personelle kazanabiliriz. TSE'nin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Vatandaşımız, mal alırken dikkat etmesi gereken kuralları bilmiyor. PTT İSO 9001 belgesi de alsa vatandaşın buradaki yükümlülüklerin neler olduğunu, hizmetle ilgili nerelere, ne şekilde başvuracağını bilmiyor. Biz de bilinçlendirmek için Türkiye genelinde bu tür eğitimlere katılıyoruz" şeklinde konuştu.

Efendioğlu, "PTT'de 10 yıl öncesiyle bu seneyi karşılaştırdığınız zaman muazzam değişim var" diyerek, "Bankacılarla yarış yapıyorlar hizmet sektöründe. Müşterimiz bol olsun, kuyrukta olsun ama biz onları yönetmesini bilelim. Ayrıca onları o kuyrukta da rahat ettirebilmek amacımız. Kurallara uymayı hiçbir yerde sevmiyoruz. Kırmızı ışıklarda 'dur' der trafik kuralları ama uymayız. Gün gelir, biri vurur, o zaman anlarız. Standartlar da böyledir. Uymazsak sonumuz belli" ifadesini kullandı.

PTT Bolu Başmüdürü Sami Arlı da uzun süreden beri kaliteyle ilgili çalıştıklarına dikkati çekti. Kalite yolculuğunda önemli mesafe kat ettiklerini anlatan Sami Arlı, Kalite, devamlılık isteyen bir süreçtir. Kalite, PTT için olmazsa olmaz. Asıl amacımız mutlu müşteri yaratmak. Müşterilere verdiğimiz hizmeti kendimize sunmuş olduğumuz ödül olarak da görebiliriz. Bu düşünceyle hareket ediyoruz. PTT çalışanları olarak 200'e aşkın alanda hizmet veriyoruz. Bu kadar farklı hizmet veren başka kuruluş yok. Bunun haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Bu kadar farklı hizmet verirken de eğitimin esas olduğunu düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.