PTT Bolu Şubesi kuruluşunun 175'inci yılını kutladı. Sabah saatlerinde Atatürk heykeline çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunan PTT personeli daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş'u ziyaret ederek kurumun işleyişi ile ilgili bilgiler paylaştılar. Sohbet havasında geçen ziyaretten sonra PTT hizmet binasına giden personel, 175'inci müşteriyi tespit edip PTT'nin kuruluşunun yıldönümü kapsamında hediyeler verdiler.

PTT Başmüdürü Şahin Abak ve şube müdürleri eşliğinde Atatürk anıtına çelenk bırakan PTT personeli daha sonra Vali Baruş'u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından PTT hizmet binasına dönen ekip burada 175'inci müşteriyi tespit edip hediyeler verdiler. PTT'nin kuruluşunun 175'inci yıldönümünde Bolu'da PTT'nin 175'inci müşterisi özel bir sektörde çalışan 24 yaşındaki Faruk Dinçtürk oldu. Passolig yenilemek için PTT'ye gelen ve 175'inci müşteri olan Dinçtürk'e PTT Başmüdürü tarafından posta pulu albümü, duvar saati ve ajanda hediye edildi. Sonrasında bir basın açıklaması yapan PTT Başmüdürü Şahin Abak, Bugün Mazisi Şan ve Şeref dolu Teşkilatımızın 175'inci kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu mutlu ,anlamlı ve müstesna günümüzün tüm PTT çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 1840 yılında kurulan ve bu gün 175'inci yılını kutladığımız 2 asra yakın geçmişi olan bu koca çınar 21 04.1995 tarihinden itibaren Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türk Telekom A.Ş Genel Müdürlüğü olarak ikiye ayrılmış, 29.01.2000 tarihinden itibaren ise idaremiz T.C Posta Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olarak idari yapılanmasını tamamlayarak hukuki şeklini almıştır. Daha sonra bilindiği üzere 23.05.2013 tarih ve 28655 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 6475 sayılı Posta Hizmetleri Kanunu ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin kuruluşu , faaliyet konuları ve hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin olarak statü değişikliği 02.09.2013 tarihinde Ankara Ticaret Odasınca tescillenerek ilan edilmiş, akabinde 'de 05.09.2013 tarih ve 8398 sayılı Ticaret Sicil Gazetesinde yayımlanarak " T.C Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi" olarak son idari şeklini almıştır.” dedi.

“Yeni projeler üretmeye devam ederek kendisini yenilemektedir”

Şahin, Şirketimiz özellikle 2003 yılından başlamak üzere Posta ,Kargo Lojistik ve PTT Bank hizmetlerinde yaptığı büyük hamlelerle birlikte üretmiş olduğu projelerini hayata geçirerek gerek hizmet verdiği hizmet binalarının (PTT Bank konsepti projesi ile) fiziki durumlarının iyileştirilmesi ,gerek kuruma aldığı personelin eğitim düzeyindeki seçiciliği gerekse de sunmuş olduğu hizmet çeşitliğini artırarak bir çok kurum ve kuruluşla yapmış olduğu anlaşmalar ile gelişen teknolojiyi de yakından takip ederek kendisini bir yenileme sürecine sokmuş ve bu başarılı çalışmalarını günümüze kadar her geçen gün üzerine artı bir değer koyarak devam ettirmiştir. Bunun sonucu olarak da tabi ki, Ülkemiz genelinde son 10 yıldır kar eder bir kurum haline gelmiş olup ,her yıl bu kar'nı artırarak devam ettirmiştir.

Yine son yıllarda hızla gelişen teknolojiyi de yakından takip ederek ve kullanarak üretip hayata geçirdiği Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ,e-Ptt.AVM ,e-tebligat , Pttcell ,Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) vb. gibi hizmet alanları ile halkımızın ihtiyaçlarını karşılamakta ve sürekli olarak yeni projeler üretmeye devam ederek kendisini yenilemektedir.” ifadelerini kullandı.

HİZMET BİNALARI YENİLENİYOR

Şahin, Bu yenilik ve gelişmelere paralel olarak, İlimizde de Başmüdürlüğümüze bağlı başta Bolu Merkez Müdürlüğü olmak üzere, Dörtdivan, Gerede, Göynük, Mengen, Mudurnu, Seben, PTT Merkez Müdürlükleri hizmet binalarının PTT konseptine uygun olarak güçlendirme ve tadilatları yapılmış, Yeniçağa Merkez Müdürlüğünün bulunduğu eski bina yıktırılarak yerine yeni bir bina inşa edilmek üzere ihale aşamasına getirilmiş, Kıbrısçık ilçemizde hizmet veren binamızda yıktırılarak yerine yeni bina yaptırılmış olup,yakın bir tarih de hizmete verilecektir. Ayrıca, bu yıl içerisinde Başmüdürlük hizmet binamız ve Bolu Merkez Müdürlüğü hizmet binamız da kapsamlı bir tadilattan geçirilmiştir, yine Bolu Merkez Müdürlüğümüze bağlı hizmet sunan Köroğlu şubesi ile posta gelen/giden, dağıtım servislerinin bulunduğu eski binasından taşınılarak yeni kiralanan ve PTT konseptine uygun olarak yaptırılan yeni binasında hizmetine başlamıştır.”

“141 çalışanla hizmet veriliyor”

Açıklamasının sonunda Bolu'da ki durumdan bahseden Şahin, İlimizdeki şirketimizin idari yapılanması ise, Başmüdürlük ve Başmüdürlüğe bağlı 8 Merkez Müdürlüğü, 9 Şube ve 2 Acente olmak üzere toplam 20 adet İşyerimizde 108 Şirket personeli, 33 Taşeron firma elamanı olmak üzere 141 çalışanla hizmet verilmektedir. Bunlara ilave olarak Kıbrısçık ilçesi hariç tüm ilçe merkezlerimizde 1 adet, Bolu Merkezinde de 5 adet olmak üzere toplamda 12 adet PTT Matik( ATM ) cihazı müşterilerimizin hizmetine sunulmuştur Buna ilaveten Posta ve Lojistik hizmetlerinde kullanılmak üzere Bolu Merkezi ile diğer ilçe merkezlerimizde toplam 27 adet motorlu araçla hizmet yürütülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş mensuplarımızı rahmetle anıyor, bugünlere gelmemizde büyük katkıları olan emeklilerimize şükranlarımı sunar ,kuruluşumuzu bu hizmet yarışında bir adım daha ileriye götürebilmek için çalışan halen görevi başında bulunan tüm personellerimizi kutlar, daha nice yıl dönümlerine sağlık ve esenlikle ulaşmanızı temenni eder , sevgi ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu. Sadiye DURA