Ömer Sayın, Ömer Faruk Deligöz'ün açıklamasını değerlendirdi;
“PSİKOLOJİSİ BOZUK, MAKSADINI AŞMIŞ”
Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz ve 42 gencin istifasını sıcağı sıcağına değerlendiren Ömer Sayın, Biz birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Yerel seçimlere gittiğimiz bu günlerde herkes bilsin ki; Ak Parti tam bir birlik beraberlik içerisindedir. Bunu bozmaya çalışan hiçbir güç başarıya ulaşamayacaktır. Sonu hüsranla noktalanacaktır” diye konuştu.
Ak Parti'de bomba etkisi yaratan Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz ve 42 üyenin istifasının ardından konuşan İl Başkanı Ömer Sayın, istifa metnini okumadan açıklama yapmayı doğru bulmadığını söyleyerek, önümüzdeki günlerde basın açıklaması yapacağını ifade etti.
İnsanların olumsuzlukla karşılaştığı zaman hemen bir suçlu aradığını fakat önce suçu aramaları gereken yerin kendileri olduğunu söyleyen Sayın, Hayat insanların önünde merdivenler koyar, o merdivenlerden çıkmak bizim kendi becerimizle olmalıdır. İnsanlar merdivenleri başkalarının yardımıyla çıkamaz, bir basamak çıksa bile düşer. Ömer Faruk kardeşimizin başkanlığı ne yazık ki istifayla sonuçlandı. Kendisine başkan olmasını biz teklif etmiştik. Ama kongreden sonra yaklaşık 3-4 aydan beri gerçekten gençlik kolları teşkilatında ciddi yıpranmalar oldu. Bu süre zarfında toplantı yapılamaz oldu. Buna daha fazla seyirci kalma imkanı yok. Bunda belirleyici karar organı Gençlik Kolları Genel Merkezidir. Onlarda süreci takip ediyorlardı zaten. Gençlik Kolları başkanı ve teşkilatla zaman zaman görüşmeler yapıldı, belli süreler verildi. Bir düzenleme olmadığı için de genel merkez gereken müdahaleyi yaptı. Bunu böyle değerlendirmek lazım” diye konuştu.
“Ömer bizim evladımız. Daha yaşı çok genç. Gerek hayatta, gerekse siyasette göreceği daha çok şey var” diyen Ömer Sayın, Deligöz'ün açıklamalarının maksadını aştığını ifade etti. sayın şöyle devam etti; İstifa etmenin verdiği psikolojik bir sıkıntı içinde olabilir. Onun için bazı maksadını aşan sözler, kelimeler kullanıyor olabilir. Aradan bir müddet geçtikten sonra daha sakin bir ortamda söylediği şeyleri kendisinin de maksadını aşan şeyler olarak değerlendireceğini düşünüyorum. Bu açıklamayı yaptıysa talihsiz bir açıklama olmuştur. Partimiz açısından yapmasaydı daha iyi olurdu. Biz kişiler olarak kendi kişisel egolarımızdan, hırslarımızdan, beklentilerimizden daha çok partimizi düşünmek zorunda olan ve düşünen insanlarız. Bu tür şeyler söylemesi doğru şeyler değildir. Bolu'da çok başlı bir Ak Parti yoktur. Biz her hafta sonu belediye başkanımız ve milletvekillerimizle bir araya geliyoruz. Elbette ki Ak Parti çok büyük bir aile. Büyük aile içerisinde ufak tefek sıkıntıların olmasından doğal bir şey olamaz. Ancak bunların sanki bir sorunmuş gibi, anlaşmazlıklar varmış gibi ortaya konması doğru değildir. Biz birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Yerel seçimlere gittiğimiz bu günlerde herkes bilsin ki Ak Parti tam bir birlik beraberlik içerisindedir. Bunu bozmaya çalışan hiçbir güç başarıya ulaşamayacaktır. Sonu hüsranla noktalanacaktır.”
Ömer Faruk Deligöz'ün açıklamasının sonunda ilk seçimde il başkanlığına aday olduğunu belirtmesini de gülerek karşılayan Sayın, Sadece gülüyorum” dedi.
Parti içerisinde kesinlikle bir sıkıntı olmadığının altını çizen Sayın, Gençlik kollarında da sıkıntı yok ama gençlik kollarının üzerine aldığı görevi yapamaması gibi bir sıkıntı vardı. Herkes şöyle bir parti bekliyor; herkes aynı şeyi söylesin, yada birisi bir şey söylesin, kimse sesini çıkartmasın. Böyle bir şey yok. Biz demokrasiyi savunan bir partiyiz. Bunu dışarıya karşı söylemlerimizle değil, parti içindeki uygulamalarımızla da söylüyoruz. B