Hem ani hem de kronik duygu bozukluklarının en büyük nedenlerinden biri kan şekeri oranındaki düşüştür. Aşırı karbonhidratlı besinler tüketmek uzun süreli bir çözüm yolu değildir. Çünkü kan şekerindeki ani artış sizi genellikle yorgun ve tedirgin hissettirerek duygu durumu bozukluklarına yol açacaktır.

Öncelikle gün içerisinde her 3 saatte bir öğün yapmak bunu düzenlemenin ilk adımıdır. Bu şekilde kan şekerinizdeki düşüşleri önler ve vücudunuza sonsuz bir enerji kaynağı yaratırsınız.Bir diğer adım hayatınızdan mümkün olduğunca rafine karbonhidratları(şeker, şekerlemeler, reçel, meyve suyu, beyaz ekmek) çıkarmaktır. Bu besinler kan şekerinizde ani yükselme ve düşüşlere sebep olacaktır.

Bu besinlerin yerine tam buğday versiyonlarını tüketmeniz kan şekerinizin stabil kalmasını sağlayacak kandaki şeker emilimini ve duygu değişimlerinizi yavaşlatacaktır. Bunlara ek olarak omega-3 yağ asidi ve folik asit(B9 vitamini) içeren besinleri tüketmenin duygu durumu bozukluklarına yardımcı olduğu ve depresyonu önlediği bilinmektedir.

Bu nedenle ceviz,balık,keten tohumu gibi omega-3 ten zengin besinlerden ve yeşil yapraklı sebzeler,yulaf,ayçekirdeği,pancar gibi folik asitten zengin besinlerden yararlanmalısınız.