Bolu'daki nitelikli eleman arayışı ve işsizliğe karşı çözüm bulabilmek için bir araya gelerek bir proje oluşturan TSO, İŞ-KUR ve ELGİNKAN Vakfı imzaladıkları protokolle eğitime dayalı istihdam sağlayacak.
Elginkan Vakfı Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezi, Ticaret ve sanayi Odası ve Türkiye İş Kurumu ortaklığında bir protokol imzalandı. Bu protokole göre İŞ-KUR'a kayıtlı, işsiz, en az lise mezunu, meslek sahibi olmak isteyen ve daha önce bu kurslara katılmamış olan kişiler, Elgin vakfı tarafından meslek eğitim kursu alacak. İş garantili kursun sonunda TSO'ya kayıtlı iş yerlerinde istihdam sağlanacak olan kursiyerlerin ücret ve sigortaları ise İŞ-KUR tarafından sağlanacak. Kursiyerlerin geçerli sertifikalarını ise Millî Eğitim Bakanlığı onaylı İl Millî Eğitim Müdürlüğü verecek. Protokol Elginkan Vakfı'nda, Vakıf Müdürü İlhan Udtü, TSO Başkanı Emin Semercioğlu ve İŞ-KUR İl Müdürü İsmail Yalçın tarafından imzalandı. İmza töreninde sertifikaların verileceği resmi kurum adına İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Ünalan da hazır bulundu.
Protokole göre meslekî eğitimi vermekle mükellef olan Elgin Vakfı adına konuşan İlhan Udtü işsizlik sorununa çözüm arayışı nedeniyle bu birliğin oluşturulduğunu söyledi. Ailelerin sorunlarının temelinde işsizlik yattığını ve işsiz olan aile bireylerinin çeşitli huzursuzluklarla ailelerini sarstığını belirten Udtü, bu yüzden istihdamın ailelerin huzur ve mutluluğu için önemli olduğunu ifade etti.
Protokol taraflarından TSO Başkanı Emin Semercioğlu da iş dünyasında eğitimin önemine değinerek, işverenin nitelikli eleman aradığını ve bu yüzden de eğitim görmüş ve sertifika almış elemanların talep gördüğünü söyledi.
Protokolün üçüncü tarafı İŞ-KUR Müdürü İsmail yalçın ise Bolu'nun en büyük derdinin işsizlik olduğunu söyledi. Yalçın, istihdamda işverenin nitelikli eleman arayışında olduğunu belirterek bu çalışmayla artık nitelikli eleman bulamamaktan yakınan işverenin de sorunun çözüleceğini kaydetti.
Kursiyerlerin aldıkları eğitim sonrasında sahip olacakları vermekle yükümlü olan kurum adına konuşan İl Millî Eğitim Müdür yardımcısı Zekeriya Ünalan, örgün öğretim dışına çıkan gençlerin kurslarla yetiştirilerek çalışma hayatına kazandırılmalarında Elginkan Vakfı'nın önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
TSO, İŞ-KUR ve ELGİNKAN işbirliği ile açılan kurların ilkinde muhasebe yardımcılığı eğitimi verilecek. Kurs sonunda iş garantisinin verilmesi ise işin en cazip yanı. Sözleşmede muhasebe yardımcılığı ile başlayan eğitimden sonra bilgisayar işletmenliği, AutoCAD 2012, iş sağlığı ve güvencesi temel eğitimi de verilecek. Böylece Elginkan Vakfı'nda protokol şartnamesi içeriğinde yer aldığı üzere 2 yılda 4 alanda 14 eğitim verilmiş olacak.