Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'ndeki etkinlikte konuşan Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, ormanların, sadece ağaç ve ağaççık topluluklarından ibaret olmadığını belirtti.

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, ormanın, kendine özgü bir ekolojik sistem olduğunu vurgulayarak, Ormanlar sağladıkları ekonomik, ekolojik ve sosyal yararlar bakımından toplumların gelişmesinde, kalkınmasında, refahında ve sağlığında en büyük katkıyı sağlayan stratejik öneme sahip doğal kaynaklarımızdan biridir. Hele günümüzde karşılaştığımız en büyük çevre felaketlerinden biri olan küresel ısınma ve bunun sonucu oluşan iklim değişiklikleri ve kuraklık olguları ormanların önemini daha da artırmaktadır" dedi.

Türkiye'nin yüz ölçümünün yüzde 27,7'sinin ormanlarla kaplı olduğunu anımsatan Şahin, 21,7 milyon hektar orman alanının yüzde 53 verimli, yüzde 47'si bozuk ormanlardır. Bolu ilinin Genel sahası 796 bin 134 hektar olup ormanlık alanı ise 506 bin 582 hektar. Yüzde 65'i ormanlarla kaplıdır. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, 2014 yılında; 18 bin 860 dekar doğal gençleştirme, 730 dekar suni gençleştirme, 3 bin 570 dekar ağaçlandırma, 900 dekar toprak muhafaza ve 500 dekar mera ıslahı çalışması gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalar sonucu, 605 bin 874 adet fidan dikilmiştir" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan orman temalı videolar izlendi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verdi ve orman temalı resim sergisi gezildi. Program, Güzel Sanatlar Lisesinin bahçesine çam fidanı dikilmesiyle sona erdi. Etkinliğe, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. AA