Bolu Kültür Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali İbrahim Özçimen ile kahvaltıda bir araya gelerek gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri anlattılar.
Yurdaer Otel'de düzenlenen kahvaltıya Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Karacasu Belde Belediye Başkanı Celal Beydili, Bolu Kültür Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Raif Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olan ilimizde, turizmin gelişmeye açık bir sektör olduğu halde, Turizmde Bolu'nun layık olduğu yerde olmadığını düşündüklerini belirten dernek başkanı Raif Yavuz, Turizm sektörü, iktisadi ve sosyal kalkınma sürecini hızlandıran, bölgelerarası dengesizlikleri gideren, özellikle kadınların ve gençlerin katılımlarını sağlamak suretiyle geniş istihdam alanları yaratan, toplumsal refahı yükseltirken sosyal barışı da canlı tutan bir sektördür. Onun için; Bolu turizmini bütün boyutlarıyla ele almak, turizm bilincinin yaygınlaştırılması gerekmektedir. İşte bu hedefe ulaşmak için; Turizme gönül vermiş bir grup arkadaşımızla, Bolu'da bu amaca hizmet edecek bir dernek kurulmasına karar verdik. Derneğimizin kuruluş işlemlerini tamamladık. Derneğimizin adı: ‘Bolu Kültür Sağlık Ve Turizm Derneği'dir. Hedefimiz, hangi alanda öncelikli sistem, tesis edeceğimizi belirlemek olacaktır. Yani toplumun her kesimini çalışmalarımıza ortak etmektir. Topluma hedeflerimizi anlatacak, projelerimizi toplumla, paylaşacak ve bu sayede oluşacak ortak bir anlayışla, çalışmalarımıza toplumsal desteği temin etmiş olacağız. Başarılı olabilmek için bu kriterlerin önemli ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Bolu olarak, coğrafi konumdan kaynaklanan daha zengin bir turizm anlayışını belirlemek ve hedeflerimizi bu anlayış çerçevesinde şekillendirme mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz. Bolu'ya özgü bir turizm markası olarak farklı ve ayrıcalıklı kılacak proje ve hizmet zenginliğimizi de üretmemizin şart olduğunun bilincindeyiz. Sadece Türkiyeli, Avrupalı veya Uzakdoğulu turist profilini değil, Ortadoğu ve Müslüman ülkelerin vatandaşlarının taleplerine de cevap verebilecek bir turizm zenginliğini gerekli görmekteyiz. Bu, Bolumuz turizmi için bir ayrıcalık ve şanstır. Bu şansı ve fırsatı en üst derecede kullanmak amacındayız. Bolu, sosyal kültürel ve ekonomik potansiyeline uygun turizm çeşitliliğini ve donanımını, hem iç turizm hem de dış turizm talebini karşılama noktasında harekete geçmek zorundadır. Bu turizmin gerçeğidir. Turizmde iddialı olunacaksa turizmdeki hedefler yakalanacaksa, bu çeşitliliğe ve talebe göre gerekli donanımı tesis etmeye hazır olmalıdır. Bolu Turizmini bugünden yarınlara taşıyacak stratejilerinin birer birer vücut bulacağına, sağlam, tutarlı ve kararlı bir turizm politikasının uygulanacağına inandığımız bir geleceğin vizyonel miladı olarak görmekteyiz” diye konuştu.
Bolu'nun turizm açısından müthiş bir potansiyeli olduğunu ifade eden Vali İbrahim Özçimen, "İmkanlarımızın belki şu an çok az bir kısmını kullanıyoruz. Yapabileceğimiz çok şey var. Tabi bunlar yapılmıyor da değil. Ben Bolu'ya geleli 2 adet 5 yıldızlı otel, bir tanede 4 yıldızlı otel yapıldı. Proje aşamasında olan bir kaç tane daha var. Önümüzdeki bir iki ay içinde de sürprizlerimizi kamu oyuna duyuracağız. Özellikle termal turizmi anlamında potansiyelimizin çok az kısmını kullanıyoruz ve en azından bu anlamda Türkiye'de eşsiz bir iliz. Hizmet imkanları az olan iller bizim önümüzde. Babas'ta ve Karacasu'da önümüzdeki günlerde yürütülen projelerle ilgili açıklamalarımızı yapacağız. Herkesi memnun edecek, Bolu'yu katlayacak çalışmalarla kamuoyunun önüne çıkacağız. Bolu mademki bu kadar güzel. Bu güzelliğin saklanması hem Bolu'ya haksızlık hem de diğer insanlara haksızlık. Onlar da bu güzellikleri görmeliler ve istifade etmeliler diye düşünüyorum. Onun için de imkanlar oluşturuyoruz. İnşallah Yedigöller yo