Yaklaşık bir yıl önce Bolu eski Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın talimatları ile başlatılan, Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen'Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği' projesi büyük başarı göstermişti.Günümüz de iseprojeden geriye sadece ‘önce yaya' levhaları kaldı.

Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi tarafından 3 Kasım 2014 tarihinde tanıtımı gerçekleştirilen ‘Trafikte Yaya Güvenliği ve Önceliği' projesi kapsamında konuşan dönemin Valisi Ahmet Zahteroğulları, 3 Kasım 2014 tarihli konuşmasında, Yapacağımız şey şu; yayaların yaya geçitlerinden geçmesini, sürücülerin de yaya geçitlerinde yayalara yol vermesini sağlayacağız. Bununla ilgili broşürler ve afişler hazırlandı, eğitim çalışmaları yapılıyor ve bütün sürücülerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyemiz, Emniyet Teşkilatımız ve Şoförler Odası bu projemizin ortakları” ifadelerine yer vermişti.

RAFA MI KALDIRILDI?

Projenin tanıtılmasından bugüne yaklaşık bir yıl kadar bir süre geçmişken Valilik binası, Kızılay kavşağı ve Cumhuriyet caddesinde yapılan gözlemler sonucunda, yoldan geçen araçların çoğunluğunun yaya geçitlerinde yavaşlamadıkları ve yayalara yol vermedikleri görülmekte. Yaya geçitlerinde Kasım 2014 tarihli yaya önceliği projesinden geriye sadece ‘önce yaya' levhalarının kaldığı görülürken, yollar üzerindeki yaya geçidi çizgilerinin de yok olduğu veya yapılan asfalt çalışmaları sonucu kaybolduğu ve yenilenmediği görülüyor. Yaya yolu çizgilerinin bir an önce yenilenmesi gerekirken, proje ortakları olarak Valilik, Belediye, Emniyet Teşkilatı ve Şoförler odasının ise proje ile ilgili olarak tanıtım, eğitim ve afiş gibi sürücüleri bilgilendirmeye yönelik yeni çalışmalar yapmaması, proje rafa mı kaldırıldı sorusunu akıllara getirmektedir.Özel Haber-Fotoğraf: Emrah ÖGET